21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΕΜΑ: Πιθανή η έγκριση και άλλων εμβολίων κατά του κορονοϊού στα τέλη 2021 – αρχές 2022

Ημερομηνία:

Αξιωματούχος του ΕΜΑ σημείωσε πως είναι πιθανή η έγκριση κι άλλων εμβολίων κατά του κορονοϊού το επόμενο διάστημα.

Πιθανή κρίνεται η έγκριση κι άλλων εμβολίων κατά του κορονοϊού προς χρήση στα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως επεσήμανε σήμερα αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Ο Δρ Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής Βιολογικών Κινδύνων Υγείας και Στρατηγικής Εμβολίων, σημείωσε πως οι ειδικοί ΕΜΑ βλέπουν πρόοδο όσον αφορά στα υπό εξέταση εμβόλια.

Όπως συμπλήρωσε, μπορεί να εγκριθούν στα τέλη του 2021 ή τις αρχές του 2022.

«Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, τουλάχιστον για την πλειοψηφία αυτών των αξιολογήσεων, προς μια πιθανή έγκριση αργότερα φέτος ή στην αρχή του επόμενου έτους» δήλωσε, ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου

Σημειώνεται πως στην ΕΕ γίνεται χρήση τεσσάρων εμβολίων: Pfizer, Moderna, Astrazeneca και Johnson&Johnson.

Μεταξύ των εμβολίων που είναι υπό αξιολόγηση είναι και το ρωσικό Spuntik V, το οποίο ήταν το πρώτο που καταχωρίστηκε παγκοσμίως.

Για το ρωσικό εμβόλιο και το κινεζικό Sinovac, ο Καβαλέρι είπε πως οι συζητήσεις είναι «αρκετά εποικοδομητικές» αλλά χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.

«Υπάρχουν περισσότερα δεδομένα που πρέπει να μας υποβληθούν για να προχωρήσουμε με μια διαφορετική αξιολόγηση» σημείωσε και ξεκαθάρισε πως δεν είναι σίγουρο το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για αυτήν την αξιολόγηση.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Υγείας είχε αναφερθεί στους επαίνους που εξέφρασαν οι ομόλογοί του στην G20 για το ρωσικό εμβόλιο.

«Στην G20, οι υπουργοί Υγείας είπαν πως το Sputnik V είναι το καλύτερο φάρμακο για την πρόληψη (σ.σ. του κορονοϊού)» είπε, ειδικότερα.

Πηγή: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...