Εμμένει η 7η ΥΠΕ Κρήτης στην «αφαίμαξη» παθολόγων του Βενιζελείου με μετακινήσεις

Τουλάχιστον εξοργιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο «καυτό» θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο τόσο προς το νοσοκομείο Σητείας όσο και προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Παρά τα όσα έχουν γίνει, τις καταγγελίες, τις παραιτήσεις, τα εξώδικα και τις αναφορές στην Εισαγγελία με αιχμή του δόρατος τη μη ασφαλή λειτουργία των παθολογικών κλινικών και του ΤΕΠ, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ εμμένει στο ίδιο μοτίβο, συνεχίζει τις μετακινήσεις.

Πριν από λίγες ημέρες- και ενώ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές-ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εξέδωσε απόφαση με την οποία αποφασίζει την εκ νέου μετακίνηση για ένα ακόμα τρίμηνο (δηλαδή συνολικά φθάνουμε στους έξι μήνες) παθολόγου του Βενιζελείου στο νοσοκομείο Σητείας. Πρόκειται για μία Επιμελήτρια Α’ που με βάση την απόφαση θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο Σητείας μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου του 2024.

Και δεν είναι η μοναδική απόφαση μετακίνησης. Με ανάλογη απόφαση ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης διατάζει επί της ουσίας την μετακίνηση τεσσάρων παθολόγων του Βενιζελείου για την κάλυψη εφημεριών τον Νοέμβριο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μία επίκουρη ιατρό ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας και τρεις Επιμελητές Α’.

Μία κατάσταση που έχει γίνει πλέον καθεστώς και φέρεται να ωθεί στα άκρα τους παθολόγους του Βενιζελείου, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται ένα βήμα πριν την παραίτηση.

Είναι αποκαλυπτικό το έγγραφο που απέστειλε προς τον διοικητή (;;) του Βενιζελείου και κοινοποιείται στην 7η ΥΠΕ ο διευθυντής της  Β’  Παθολογικής Κλινικής κ. Χάρης Λυδάκης, ο οποίος πριν μερικές ημέρες ακριβώς για το θέμα των μετακινήσεων υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και του προσωρινού διοικητή του νοσοκομείου.

Ο κ. Λυδάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, διατυπώνοντας με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την έκδηλη ανησυχία όλων με την αποδυνάμωση της κλινικής του.

Δείτε απόσπασμα από το έγγραφο που απέστειλε ο κ. Λυδάκης με το οποίο ζητά την επιστροφή της μετακινημένης ιατρού.

έγγραφο