15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εμπορικοί Σύλλογοι Κρήτης: Στο επίκεντρο το Μεταφορικό Ισοδύναμο και η ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στο 16%

Ημερομηνία:

Τις προτάσεις του σχετικά με την επιλεξιμότητα του Μεταφορικού Ισοδύναμου αναλύει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με επιστολή της προς την Κυβέρνηση.

Αναλυτικά η επιστολή:

Σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο στο οποίο εντάχθηκε η Κρήτη οριστικά τον Ιούνιο του 2019, ένα σημαντικό μέτρο για τον παραγωγικό κλάδο της Κρήτης, αποτελεί μια σημαντική οικονομική ανακούφιση αλλά και πράξη δικαίου για την αποκατάσταση ισονομίας στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

Ταυτόχρονα αυτό το μέτρο δίνει τη δυνατότητα στις εμπορικές επιχειρήσεις της Κρήτης να έχουν συνεργασίες με άλλα νησιά και όχι μόνο από το κεντροαθηναϊκό κράτος.

Ωστόσο, όμως εκφράζομε την έντονη δυσαρέσκεια μας σχετικά με την επιλεξιμότητα των κατηγοριών ΚΑΔ, που ενώ , για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα αφορά περίπου 8 χιλιάδες ΚΑΔ, για την Κρήτη η επιλεξιμότητα των ΚΑΔ περιορίζεται περίπου στις 2 χιλιάδες, που ουσιαστικά η εφαρμογή του είναι ανούσια.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ισονομίας και ισοπολιτείας των νησιωτών με τους υπόλοιπους Ηπειρωτικούς Ελληνες, ζητάμε τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 16%  για την  Κρήτη.

Μιας και το περίπλοκο σύστημα εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου και λόγω οικονομικών δεδομένων και όχι της ισότιμης αντιμετώπισης της Κρήτης απέναντι στα συμφέροντα του Αθηνοκεντρικού κράτους, ζητάμε αυτή την επιλογή σαν μικρή συμβολή στο λαό και τις επιχειρήσεις της Κρήτης, έναντι του στρεβλού και ανισόρροπου εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου για την Κρήτη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...