Ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 18 Ιανουαρίου και η ΠΑΣΕΒΕ

Κανένα σχόλιο

Ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές τάσσεται το τμήμα Χανίων της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, προωθείται για άλλη μια φορά η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Οι μεγάλοι  εργοδότες  (ντόπιοι και ξένοι), οι πολυεθνικές στο εμπόριο, μαζί με τους πρόθυμους υπαλλήλους της κυβέρνησης αλλά και τους «κολαούζους» συνδικαλιστές, συνεχίζουν την προσπάθεια  αφανισμού του μικρού έμπορα, αυτοαπασχολούμενου.

"Sponsored links"

Η ευρωπαϊκή ένωση και οι υποστηρικτές της, έχοντας χαρακτηρίσει τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ως «διαρθρωτικό» πρόβλημα, θέλουν να διώξουν από τη μέση όσους δεν έκλεισαν ήδη τα μαγαζιά τους λόγο των μέτρων που έχουν παρθεί τον προηγούμενο καιρό. Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν την εξουσία των πολυκαταστημάτων, των πολυεθνικών, των μονοπωλίων τόσο στο εμπόριο, όσο και στην οικονομία γενικά. Να αυγατίζουν τα κέρδη τους στις πλάτες τις δικές μας και συνολικά όλου του λαού.

Η μέχρι σήμερα λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, έχει δείξει ότι φέρνει μόνο ζημιά στα ταμεία μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, ενώ αντίθετα φέρνει κέρδη για τις πολυεθνικές.

Δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή και για καμία δικαιολογία!

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να δουλεύουμε πρωί – βράδυ, χωρίς ελεύθερο χρόνο ,χωρίς ξεκούραση, χωρίς Σαββατοκύριακα.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την πολιτική που οδηγεί εμάς στο κλείσιμο και τις πολυεθνικές στα κέρδη.
Παλεύουμε για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live