Ενδοοικογενειακή βία: Οι Κρητικοί ξέρουν να «κρύβουν» τα προβλήματα, αλλά ευτυχώς έχουν αρχίσει να μιλάνε

Κανένα σχόλιο

Πολύ μεγάλη αύξηση των κλήσεων σε γραμμές SOS καθώς και των αντίστοιχων παρεμβάσεών του κατέγραψε το Χαμόγελο του Παιδιού στο α’ εξάμηνο του 2021. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Γιαννόπουλος Κώστας, περιέγραψε τα σοκαριστικά στοιχεία της νέας έρευνας.

«To πρώτο εξάμηνο του 2021 είχαμε στο Χαμόγελο του Παιδιού, 1.000% αύξηση στις κλήσεις από γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα, το πρώτο εξάμηνο, στηρίξαμε 23.000 παιδιά και λάβαμε 129.000 κλήσεις. Υπάρχουν φαινόμενα, τα οποία έχουν αυξηθεί λόγω της πανδημίας, όπως π.χ. η αύξηση της αυτοκτονικής διάθεσης σε εφήβους. Είχαμε ένα παιδί την ημέρα κατά μέσο όρο το πρώτο τετράμηνο. Είδαμε αύξηση 41% στις γραμμές SOS 1056, από εφήβους, ενώ τουναντίον έχουμε μείωση των ποσοστών σεξουαλικής κακοποίησης, παρόλο που καθημερινά βλέπουμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας τέτοια περιστατικά».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, ένα ακόμη ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, αφορά στις επιτόπιες παρεμβάσεις. «Οι Έλληνες συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τα παιδιά, αλλά όχι με τον τρόπο που πρέπει. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Εκεί είναι που πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε άλλες ελπίδες. Από τη μια μεριά συναντιόμαστε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την επόμενη μέρα δεχόμαστε καταγγελία από τρία παιδιά που πήγαν να καταγγείλουν την ενδοοικογενειακή βία που υφίσταντο από τον πατέρα τους, που είχε βγει προσωρινά από τη φυλακή και ο αξιωματικός υπηρεσίας, τους έδιωξε ουσιαστικά από το τμήμα. Και στην περίπτωση της 19χρονης που εκδιδόταν από τον αστυνομικό, ακόμα και η σερβιτόρα που την βοήθησε βρήκε το μπελά της από το αφεντικό της. Πρέπει να γαλουχήσουμε την ελληνική κοινωνία ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια αλλά να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η κατάσταση».

"Sponsored links"

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι όπως, αποδεικνύεται καθημερινά από το Χαμόγελο του Παιδιού, υπάρχουν οι δυνατότητες, ώστε να γίνουν ενέργειες προκειμένου να βελτιωθούν τέτοια φαινόμενα βίας. «Οι Κρητικοί το κρύβουν καλά το πρόβλημα, αλλά πλέον έχουν αρχίσει και να μιλάνε. Κατάλαβαν ότι εμείς δεν είμαστε εδώ για να κουτσομπολέψουμε, αλλά για να βοηθήσουμε και να συμβουλεύσουμε. Δε γίνεται να αφήνουμε ανθρώπους να κάνουν κακό στην παιδική αθωότητα».

creta24.gr

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live