16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Εντός του Μαρτίου ο διαγωνισμός για το πλωτό ασθενοφόρο Σφακιά – Γαύδο

Ημερομηνία:

Οι πάντες γνωρίζουν ότι τις διακομιδές ασθενών και επειγόντων περιστατικών, τουλάχιστον στη στεριά, τις κάνει (σχεδόν, αποκλειστικά) το ΕΚΑΒ…Στη θάλασσα τι γίνεται;;;

Οι διακομιδές από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, μέχρι τώρα, ξέραμε ότι γινόντουσαν κατά κανόνα με πλοία της ακτοπλοΐας και, κατ’ εξαίρεση, με αλιευτικά σκάφη, ενώ σε απολύτως υπέρτατη ανάγκη, με περιπολικά πλοία του Λιμενικού και συνοδεία γιατρού.

Με το προχθεσινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης με τίτλο «Με €105.000.000 ενισχύεται το ΛΣ–ΕΛΑΚΤ για την προστασία των θαλασσιών συνόρων» μαθαίνουμε ότι, μεταξύ άλλων σκαφών, το Λιμενικό θα κάνει προμήθεια και «…έντεκα (11) ταχύπλοων περιπολικών σκαφών έως 13 μέτρων, με υγειονομικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών / τραυματιών…».

Πλωτά ασθενοφόρα, δηλαδή, που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, που εντάχθηκαν στο στόλο του Λιμενικού, σε προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Α.τ.Κ.” ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί τον Μάρτιο και ένα εξ αυτών των πλωτών ασθενοφόρων θα χρησιμοποιηθεί στη γραμμή Σφακιά – Γαύδος, αλλά και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχει δυσκολία πρόσβασης νότια της Κρήτης.

Υπενθυμίζουμε ότι η δέσμευση είχε γίνει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο νησί της Γαύδου και μετά την παρέμβαση του γιατρού του νησιού που κατέθεσε σειρά αιτημάτων.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου του Υπουργείου:

Έπειτα από σχετική πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα Ταμεία Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) 2021-2027

Στην διάθεση χρηματοδότησης ύψους 105.500.000 € με σκοπό την απόκτηση 50 νέων σκαφών, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, προχώρησε η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΕΥΣΥΔ ΜΕΥ) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μέσω των Ταμείων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΤΑΜΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Συγκεκριμένα, η ΕΥΣΥΔ ΜΕΥ, με πρόσκληση που εξέδωσε (ΑΔΑ: ΨΣΒ246ΜΔΨΟ-ΕΩ7), με τίτλο «Προμήθεια ταχύπλοων περιπολικών πλοίων και σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.» καλεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να υποβάλει Πρόταση για ένταξη στο πρόγραμμα του «Μέσου Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων του Ταμείου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027».

 Μέσω της δράσης αυτής, θα ενισχυθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία θα συμβάλει στον έλεγχο και την παρακολούθηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στα θαλάσσια σύνορα.

Στόχος της εν λόγω δράσης είναι η προμήθεια :

  • Δύο (2) παράκτιων περιπολικών σκαφών άνω των 30 μέτρων
  • Πέντε (5) ταχύπλοων περιπολικών σκαφών άνω των 17,5 μέτρων
  • Δύο (2) σκαφών ειδικών επιχειρήσεων – νηοψιών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών
  • Έντεκα (11) ταχύπλοων περιπολικών σκαφών έως 13 μέτρων, με υγειονομικό εξοπλισμό για μεταφορά ασθενών / τραυματιών
  • Δέκα (10) καταδιωκτικών περιπολικών σκαφών άνω των 18 μέτρων
  • Είκοσι (20) ταχύπλοων περιπολικών σκαφών έως 13 μέτρων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...