29.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»: Οι συνταξιούχοι σε απόγνωση δεν αντέχουν άλλο

Ημερομηνία:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 20 του Δεκέμβρη στην Αθήνα και στις 18 Δεκέμβρη Παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο.Στις 4 του Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε Παγκρήτια Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών σωματείων της Κρήτης στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, ύστερα από απόφαση των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών των συνταξιούχων, όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών από την Αθήνα.

Όλοι οι ομιλητές περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την τραγική κατάσταση που βιώνουν σήμερα, οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση και έχουν γονατίσει κυριολεκτικά από τα αλλεπάλληλα και εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης. Ύστερα από τις απανωτές περικοπές στις συντάξεις, ΕΚΑΣ, επιδόματα, παροχές, κατάργηση των δώρων, υποβάθμιση της υγείας την διάλυση του ΕΟΠΥΥ, τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό τόσο στις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ όσο και στα Νοσοκομεία, που δε διαθέτουν ούτε τα βασικά αναλώσιμα είδη για να λειτουργήσουν και κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο αλλά και την υπολειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ που αντί να προσληφθεί προσωπικό προχωρούν σε απολύσεις πολλών διοικητικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους και να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες ασφαλισμένους.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις νέες αυξήσεις σε νοσήλεια, φάρμακα, ιατρικές δαπάνες, αυξήσεις τα είδη βασικής ανάγκης, πετρέλαιο, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, χαράτσια, άγρια φορολογία, αλλά και η ανεργία που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχουν καταδικάσει τους συνταξιούχους όπως και τους εργαζόμενους στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο να υπομένουν τα σκληρά και δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης που τους πνίγουν σαν θηλιά στο λαιμό, δεν αντέχουν άλλες περικοπές στις συντάξεις τους και την άγρια φορολόγησή τους, δεν αντέχουν άλλο να τους καταδικάζουν σε θάνατο. Είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις και να αντισταθούν στα μέτρα εξόντωσης σε βάρος τους.

Γι’ αυτό, αποφάσισαν να κατέβουν για ακόμη μια φορά στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή στις 18 του Δεκέμβρη, όπου θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων όλων των ταμείων, στο Ρέθυμνο.

Συνάδελφοι οργανωθείτε και δηλώστε συμμετοχή στα σωματεία σας.

Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να δώσουμε το αγωνιστικό μας παρόν στις 18 του Δεκέμβρη στο Ρέθυμνο.

Η Ένωσή μας θα διαθέσει λεωφορείο (δωρεάν) για το Ρέθυμνο και καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να έρθουν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο γραφείο μας καθημερινά στο τηλ. 44054

Ώρα αναχώρησης: 8.30 το πρωί από την πλατεία Κοτζάμπαση

Για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Χανίων

Ο πρόεδρος

Ηρ. Αναγνωστόπουλος

Ο γεν. γραμματέας

Μιχ. Ψαράκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ