Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων: «Με το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούν να ασκηθούν πιέσεις και να έχουμε κάποια αποτελέσματα»

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα από τα Χανιά:

Αγωνιστικά υποδεχθήκαμε σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Η κινητοποίηση ήταν μαζική ύστερα από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Εκφράστηκε η αντίθεσή μας στους δασικούς χάρτες και γενικότερα στη δασική πολιτική ως εργαλεία ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων, καταστροφής της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας,  ξεκληρίσματος των βιοπαλαιστών αγροτών και συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια, επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων και καταστροφής των δασών και του περιβάλλοντος.

"Sponsored links"

Πολυμελής αντιπροσωπεία από τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους συναντήθηκε με τον υπουργό και του έθεσε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

Φαίνεται ότι με το συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούν να ασκηθούν πιέσεις και να έχουμε κάποια αποτελέσματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση μέχρι να δούμε τα αιτήματά μας να υλοποιούνται στην πράξη.

Τα αιτήματα

  • Να μην επιβαρυνθεί ο αγροτικός κόσμος και τα άλλα λαϊκά στρώματα το τέλος των αντιρρήσεων όπως και τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις αφού καμία ευθύνη για τη νέα αυτή ανατροπή στη ζωή τους, δεν έχουν.
  • Να εξασφαλίσει τη συνέχεια της χρήσης της βοσκής και οχι τη μετατροπή των όποιων δασικών εκτάσεων βόσκονται σε περιοχές εγκατάστασης ανεμογεννητριών
  • Να δοθεί η δυνατότητα χρήσης των δασικών εκτάσεων που κατά το παρελθόν εκχερσώθηκαν χωρίς άδεια για αλλαγή της χρήσης και καλλιεργούνται για λόγους επιβίωσης, από βιοπαλαιστές αγρότες.
  • Ναμην χαθεί καμία επιδότηση.
  • Ναεξασφαλιστεί μεγάλη και επαρκής παράταση του χρόνου άσκησης των αντιρρήσεων που είναι απαραίτητη λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν, (οικονομικών, μετανάστευσης, όρων δημοσιότητας) αλλά και από τη πανδημία.
  • Ναεξασφαλιστεί το αναγκαίο προσωπικό, τα μέσα και οι πόροι στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να ολοκληρώνονται εγκαίρως οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις