21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ενόχλησαν το Ισραήλ οι αναφορές Ζελένσκι: “Τίποτα δεν μπορεί να παρομοίαζεται με το Ολοκαύτωμα όυτε με την “τελική λύση””

Ημερομηνία:

“Τίποτα δεν μπορεί να παρομοίαζεται με το Ολοκαύτωμα όυτε με την “τελική λύση” των Ναζί ενάντια στους Εβραίους”,  σχολίασε με τουιτ ο Υπ Εσωτερικών του Ισραήλ μετά την ομιλία του Ζελένσκι στην Κνεσέτ, όπου προσπάθησε να παρουσιάσει ομοιότητες στην επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας με τα εγκλήματα των Ναζί κατά των Εβραίων στον Β’ΠΠ!

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να “κάνει μια επιλογή” υποστηρίζοντας στην πράξη την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης ενώπιον των βουλευτών της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου.

Το Ισραήλ θα πρέπει να ζήσει με τις επιλογές που κάνει ως προς το αν θα βοηθήσει στην προστασία της Ουκρανίας από τη ρωσική εισβολή, δήλωσε. “Η Ουκρανία έκανε την επιλογή της πριν από 80 χρόνια και έχουμε Δίκαιους που έκρυψαν Εβραίους, ήρθε η ώρα το Ισραήλ να κάνει την επιλογή του… η αδιαφορία σκοτώνει, οι υπολογισμοί σκοτώνουν”, δήλωσε ο Ζελένσκι, ποντάροντας στις εβραϊκές του ρίζες, σε ομιλία του στα ουκρανικά που μεταφράστηκε στα εβραϊκά για τους Ισραηλινούς βουλευτές.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνοντας συγκρίσεις μεταξύ της ρωσικής επίθεσης και της “τελικής λύσης” – το σχέδιο της ναζιστικής Γερμανίας για την εξόντωση των Εβραίων – ο Ζελένσκι αμφισβήτησε την απροθυμία του Ισραήλ να πουλήσει το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος (Iron Dome) στην Ουκρανία.

“Όλοι γνωρίζουν ότι τα συστήματά σας αντιπυραυλικής άμυνας είναι τα καλύτερα… και ότι σίγουρα μπορείτε να βοηθήσετε τον λαό μας, να σώσετε τις ζωές των Ουκρανών, των Ουκρανών Εβραίων”, δήλωσε.

“Μπορούμε να ρωτήσουμε γιατί δεν μπορούμε να λάβουμε όπλα από εσάς, γιατί το Ισραήλ δεν έχει επιβάλει ισχυρές κυρώσεις στη Ρωσία ή δεν ασκεί πίεση στις ρωσικές επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή είναι δική σας, αδέρφια και αδερφές, και τότε πρέπει να ζήσετε με την απάντησή σας”.

“Είναι δυνατό να κάνετε τη διαμεσολάβηση μεταξύ των χωρών, αλλά όχι μεταξύ καλού και κακού”, πρόσθεσε, καθώς το εβραϊκό κράτος υιοθέτησε μια προσεκτική στάση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, επικαλούμενο τους προνομιακούς του δεσμούς με τις δύο χώρες.

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν, όμως, καθώς Ισραηλινοί βουλευτές και υπουργοί άσκησαν κριτική στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημειώνοντας ότι «το Ολοκαύτωμα δεν είναι πόλεμος» και προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις στο Ισραήλ ήταν ακραίες και πως η ομιλία του ήταν ωμή.

Ο Γιοάβ Κις, βουλευτής του Λικούντ, σημείωσε μέσω Twitter: Ο πόλεμος είναι κακός, δύσκολος και δημιουργεί αναίτια θύματα και αιματοκύλισμα. Δεν είναι όμως Ολοκαύτωμα. Το Ολοκαύτωμα, ανάμεσα σε άλλα, είναι γενοκτονία, φούρνοι, θάλαμοι αερίων, μαζικοί τάφοι και δολοφονίες γυναικών και παιδιών. Η μοναδική λέξη για να περιγράψει το Ολοκαύτωμα είναι Ολοκαύτωμα».

“Τίποτα δεν μπορεί να παρομοίαζεται με το Ολοκαύτωμα όυτε με την “τελική λύση” των Ναζί ενάντια στους Εβραίους”,  σχολίασε με τουιτ ο Υπ Εσωτερικών του Ισραήλ μετά την ομιλία του Ζελένσκι στην Κνεσέτ, όπου προσπάθησε να παρουσιάσει ομοιότητες στην επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας με τα εγκλήματα των Ναζί κατά των Εβραίων στον Β’ΠΠ!

Μερική αναδίπλωση

Μετά τις αντιδράσεις, ο Β. Ζελένκσι προχώρησε σε μερική αναδίπλωση και σε νεότερο μήνυμά του στο Telegram, ανέφερε ότι «εκτιμώ της προσπάθειες του πρωθυπουργού Μπένετ. Φυσικά το Ισραήλ έχει συμφέρον να υπερασπιστεί τους πολίτες του, το κατανοούμε αυτό».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προσπαθεί να βρει τόπο ώστε να πραγματοποιηθούν συνομιλίες στην Ιερουσαλήμ για να προσθέσει: Είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε συζητήσεις με τη Ρωσία. Ίσως στην Ιερουσαλήμ, είναι το σωστό μέρος για να κάνουμε ειρήνη».

«Απαγορεύονται οι συγκρίσεις με το Ολοκαύτωμα»

"google ad"

Σήμερα ήρθε και το επικριτικό σχόλιο και από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Ο Ναφταλί Μπένετ διεμήνυσε ότι «απαγορεύεται να συγκρίνει κάποιος το οτιδήποτε με το Ολοκαύτωμα».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως αντιλαμβάνεται ότι ο Ζελένσκι είναι «ένας ηγέτης που μάχεται για τον λαό του, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι απαγορεύεται να εξισώνει κάποιος το Ολοκαύτωμα με οτιδήποτε άλλο».

Παρόλα αυτά δεσμεύτηκε να συνεχίσει να εργάζεται μαζί του και με άλλους συμμάχους για την γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...