21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εξαιρετικά ενοχλημένος ο Σωτήρης Τσιόδρας με το θέμα της μελέτης – Φήμες για παραίτηση

Ημερομηνία:

Πολλές πληροφορίες που κυκλοφορούν από το πρωί του Σαββάτου κάνουν λόγο για ενδεχόμενη παραίτηση του Σωτήρη Τσιόδρα. Φαίνεται ότι οι δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πλέον ο κορυφαίος επιστήμονας εμφανίζεται ως εξαιρετικά ενοχλημένος.

Δεν αποκλείεται ο Σωτήρης Τσιόδρας να παραιτηθεί ακόμη και σήμερα, καθώς η κυβέρνηση αδειάζει με πολλούς τρόπου την επιστημονική του μελέτη για τους νεκρούς και τις ανισότητες στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άνθρωποι του Μεγάρου Μαξίμου έχουν πέσει πάνω του, προκειμένου να τον αποτρέψουν και να τον διαβεβαιώσουν ότι χαίρει πλήρους εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο από τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, κυρίως όμως για τα όσα προκύπτουν από τη δημοσιοποίηση της έρευνας Τσιόδρα-Λύτρα.

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια πρωτοφανή τοποθέτησή του, αρνήθηκε στη Βουλή ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν έχουν την ίδια φροντίδα με τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ και ζήτησε να του παρουσιάσουν έρευνες που να αποδεικνύουν το αντίθετο!

Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού είναι εκτός λογικής και δεν χρειάζεται βεβαίως καμία έρευνα που να αποδεικνύει ότι είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εντός και εκτός ΜΕΘ, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα χρειαζόταν καν να …υπάρχουν ΜΕΘ!

Στην πορεία, όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο: Αποδεικνύεται ότι υπάρχει και επιστημονική μελέτη που καταδεικνύει τα εντελώς αντίθετα και θέτει την κυβέρνηση προ σοβαρών ευθυνών για τα μέτρα που δεν έλαβε- αν είχαν ληφθεί τα μέτρα αυτά δεν θα έχαναν τη ζωή τους από την 1η Σεπτεμβρίου του 2020 μέχρι τις 6 Μαΐου του 2021 έως και 1.535 συμπολίτες μας. Επιπλέον, αποδεικνύεται πως 6.588 ασθενείς πέθαναν το συγκεκριμένο διάστημα χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους, σε απλά κρεβάτια νοσοκομείων ή στα σπίτια τους!

Η έρευνα αυτή, μάλιστα, συνυπογράφεται από τον επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα και τον εξαιρετικό καθηγητή Θ. Λύτρα. Ο δεύτερος, μάλιστα, σε συνεχείς συνεντεύξεις του επιμένει πως για τα αποτελέσματα της έρευνας έχει ενημερωθεί εξ αρχής «ανώτατος παράγοντας» της κυβέρνησης.

Εδώ ξεκινά μια απέλπιδα προσπάθεια να προστατευτούν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, αλλά και αναζήτησης ενός «αυτοφωράκια» χαμηλότερου στελέχους, που θα αναλάβει το κόστος για τις ευθύνες που προκύπτουν από την μη λήψη μέτρων ώστε να είχαν αποφευχθεί στο επόμενο διάστημα τα όσα τραγικά περιγράφει η έρευνα. Με διαρροές το Μαξίμου διαρρέει ονόματα Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης, καθώς δεν μπορεί να ρίξει την ευθύνη ούτε στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στο στόχαστρο μπαίνει ακόμα και ο Σωτήρης Τσιόδρας! Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτηρίζει «ελάσσονος σημασίας» την έρευνα των δυο επιστημόνων, ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκόγκα δηλώνει πως η έρευνα έχει κενά! Ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας, πιστός στρατιώτης στο καθήκον, αποφεύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά, σιωπώντας για το τι έγινε.

ieidiseis.gr

AddThis Website Tools

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...