17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Εξεδήμησεν προς Κύριον ο π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης

Ημερομηνία:

Έφυγε από τη ζωή ένας πολύ αγαπητός ιερέας των Χανίων, συγγραφέας και επί έτη συνεργάτης της εφημερίδας μας.

Ο π. Στυλιανός Εμμανουήλ Θεοδωρογλάκης, γεννήθηκε στα Χαιρεθιανά Κισσάμου και τελείωσε το οκτατάξιο Γυμνάσιο Καστελίου Κισσάμου.

Στη συνέχεια φοίτησε στο ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της Ιερατικής Σχολής Χανίων και μετά ταύτα στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το πτυχίο του. Χειροτονήθηκε ιερέας από τον μακαριστό μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο, κοντά στον οποίο παρέμεινε δώδεκα έτη. Από την Κίσσαμο το 1975 και μέχρι σήμερα διακονεί ως ιερέας στον Καθεδρικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.

Παράλληλα εργάστηκε για 32 έτη στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής – θεολόγος, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Χαιρεθιανά, Παράδοση και Ζωή” (1994), “Προσεγγίσεις – Παιδαγωγικοί προβληματισμοί” (1997), “Ορθόδοξη Παράδοση – Θεία Λειτουργία” (2011), “Λόγος Κυρίου” (2012), “Ανάλεκτα – Δοκίμια Ευθύνης” (2013), “Διάβαση Ζωής και Σωτηρίας” (2016) και “Σεργιάνισμα στα σοκάκια της Ορθοδοξίας” (2017), “Εν πνεύματι και αλήθεια” (2022) ενώ υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης της εφημερίδας “Αγώνας της Κρήτης”.

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου εξέφρασε τη βαθειά θλίψη για “την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Ιερέως Στυλιανού Θεοδωρογλάκη Εφημερίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου”, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα.

Όπως αναφέρεται σορός του κεκοιμημένου Ιερέως θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου, από το πρωί  της  Πέμπτης 17 Νοεμβρίου και ώρα 7:30΄π.μ., όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και θα παραμείνει μέχρι την Εξόδιο Ακολουθία στις 14:00.

Εν συνεχεία η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Χαιρετιανών Κισάμου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...