ΕΟΔΥ: Ο «αποκαλυπτικός» αριθμός κρουσμάτων και θανάτων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Κανένα σχόλιο

Αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα του ΕΟΔΥ για την αξία των εμβολίων COVID και τις ζωές που έχουν σώσει στη χώρα μας από το ξεκίνημα της εκστρατείας εμβολιασμού.

Οι αριθμοί του ΕΟΔΥ μιλάνε από μόνοι τους για την αξία του εμβολιασμού. Ειδικότερα, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας ανάρτησε στο facebook αποκαλυπτικά νούμερα για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας από τότε που ξεκίνησε η «Επιχείρηση Ελευθερία» μέχρι σήμερα.

Μέχρι σήμερα έχει «εμβολιαστεί πλήρως» 4.880.967 άτομα. Δηλαδή το 55% του ενήλικού πληθυσμού έχει πραγματοποιήσει και τις 2 δόσεις. Αντιθέτως, 4.036.897 άτομα είτε δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου είτε είναι μη πλήρως εμβολιασμένοι.

"Sponsored links"

Ο ΕΟΔΥ παρουσιάζει με αριθμούς την τεράστια συνεισφορά του εμβολίου κατά του COVID στη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου αλλά και τεράστια αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος
Υγείας. Τα παρακάτω δεδομένα αφορούν το διάστημα από 1η Ιανουαρίου του 2021 μέχρι τις 26 Ιουλίου του 2021. Θυμίζουμε ότι στη χώρα μας ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου του 2020.

Έτσι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τους όχι πλήρως εμβολιασμένους/ μη εμβολιασμένους μετράμε στη χώρα μας:

  • κρούσματα: 289.334
  • διασωληνώσεις: 5.040
  • θάνατοι: 7.839

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους μετράμε:

  • κρούσματα: 8.230
  • διασωληνώσεις: 56
  • θάνατοι: 182

Αυτό σημαίνει χάρη στον εμβολιασμό σημειώθηκε:

  • 97% σχετική μείωση του κινδύνου νόσησης
  • 99% μείωση του κινδύνου διασωλήνωσης
  • 98% μείωση του κινδύνου θανάτου

Τα παρακάτω στοιχεία είναι ενδεικτικά του συντριπτικού οφέλους του εμβολιασμού και επιβεβαιώνουν τη σημασία αυξησης του τοίχου προστίας που θέλουμε να χτίσουμε στη χώρα μας.

news4health.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live