21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους του Επισιτισμού – Τουρισμού: Xημικά, γκλοπ, κλοτσιές

Ημερομηνία:

Στο υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό προκειμένου να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και επιδόματα για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών ενάντια στους εργαζόμενους που διαδήλωναν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας και στη συνέχεια εξαπέλυσαν επίθεση με γκλοπ, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, που πραγματοποιούσαν σήμερα συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας».

«Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως Συλλογικές Συμβάσεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδικαιολόγητο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και με επιθέσεις εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών. Ενώ, επιπλέον, προσήχθησαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και ο Νίκος Λαβατσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη “ΣΕΛΕΚΤ”, που μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης που, όχι μόνο δεν δέχεται καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά τους αντιμετωπίζει με βία και καταστολή, είναι τεράστιες και επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που προστατεύει η κυβέρνηση είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων του κλάδου, που εκτινάσσονται στις πλάτες των εργαζομένων» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει».

Στο υπουργείο μετέβη ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, αλλά και αντιπροσωπεία της γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές.

Παρούσα ήταν και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία είπε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί πολλαπλή βία απέναντι στους εργαζόμενους».

«Αφού κατέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και τους φτωχοποιεί μειώνοντας δραματικά την αγοραστική τους δύναμη, ασκεί αυταρχισμό και βία στις κινητοποιήσεις τους!», σημειώνει, τονίζοντας πως «πριν λίγο στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας στην Σταδίου, και ενώ  ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, δεχθήκαμε προπηλακισμούς και μεγάλη χρήση χημικών, υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων και προσαγωγή δύο συνδικαλιστών».

«Παρά την έντονη διαμαρτυρία μου και τη δήλωση μου ότι είμαι βουλευτής, προκειμένου να σταματήσουν οι βίαιες ενέργειες εις βάρος του προέδρου της ΠΟΕΕΤ Γιώργου Χότζογλου και των άλλων συνδικαλιστών και εργαζομένων, μας έριξαν στο πρόσωπο μεγάλη ποσότητα χημικών και χτύπησαν εργαζομένους. Στη συνέχεια, στο αίτημα μας να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο για να αφήσουν ελεύθερους τους δύο συνδικαλιστές, και ενώ ενημερώσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τελικά τους προσήγαγαν στο Α.Τ της Ακρόπολης», συνεχίζει και καταλήγει:

"google ad"

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη βία, τους προπηλακισμούς και τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και τη σύλληψη δύο συνδικαλιστών».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ λίγο μετά την 1 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν το ρολό της εισόδου του Υπουργείου, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε χρήση χημικών προκειμένου να τους σταματήσουν.

Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές ατόμων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...