Επαναπρόσληψη 25.000 εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων και στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο
Η επαναπρόσληψη χιλιάδων εποχικών υπαλλήλων δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Στο Ηράκλειο αφορά περίπου 25.000 εργαζομένους που εργάζονται στον Τουρισμό.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, γίνεται λόγος για ένα σημαντικό επίτευγμα που αφορά 25.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους στον νομό Ηρακλείου, με το 90% αυτών να είναι εποχικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επαναπροσλήψεις όλων των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης θα πραγματοποιηθούν με αναδρομική ισχύ από 1 Ιουνίου.

Σχετικά με την επαναπρόσληψη και σύμφωνα με τον Ν.1346/1983 άρθ. 8, το οποίο αναφέρει ότι σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ο εργοδότης υποχρεούται να επαναπροσλάβει συνολικά τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε κατά μέσο όρο τις δύο προηγούμενες περιόδους εργασίας και κατά προτίμηση αυτούς που εργάζονται την τελευταία περίοδο και σε συνδυασμό με τους όρους των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

"Sponsored links"

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες με τα αρμόδια υπουργεία καταθέτοντας τις παρατηρήσεις μας και ενστάσεις μας μέχρι να δικαιωθούμε. Αναμένοντας τις διευκρινιστικές εγκυκλίους θα επανέλθουμε με αναλυτικό δελτίο Τύπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης υπογράμμισε ότι αναμένεται η ερμηνευτική εγκύκλιος για τις λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι το Σωματείο θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου:

«Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου το γεγονός ότι σε νομοθετικά κείμενα γίνεται ονομαστική αναφορά σε εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους και δη ως προς την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων μας.

Σύμφωνα πάντα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και μετά και τη συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού κ. Χότζογλου με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, οι επαναπροσλήψεις όλων των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης θα πραγματοποιηθούν με αναδρομική ισχύ από 01/06/2020.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, κανένας εποχικός ξενοδοχοϋπάλληλος δε θα μείνει χωρίς εισόδημα. Σχετικά με την επαναπρόσληψη και σύμφωνα με τον Ν.1346/1983 άρθ. 8, το οποίο αναφέρει ότι σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ο εργοδότης υποχρεούται να επαναπροσλάβει συνολικά τον ίδιο αριθμό εργαζομένων που είχε κατά μέσο όρο τις δύο προηγούμενες περιόδους εργασίας και κατά προτίμηση αυτούς που εργάζονται την τελευταία περίοδο και σε συνδυασμό με τους όρους των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες με τα αρμόδια υπουργεία καταθέτοντας τις παρατηρήσεις μας και ενστάσεις μας μέχρι να δικαιωθούμε. Αναμένοντας τις διευκρινιστικές εγκυκλίους θα επανέλθουμε με αναλυτικό δελτίο Τύπου».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις