Επεισοδιακή η επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη στη Θράκη – Αποχώρησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής από τη σύσκεψη

Κανένα σχόλιο

Επεισοδιακά εξελίχτηκε η περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη, με την ιδιότητα της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, στην περιοχή. Το Σάββατο επισκέφθηκε το Νομό Ροδόπης και την Κομοτηνή, όμως από τη σχετική σύσκεψη παραλείφθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης.

Τελικά, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, ο Δήμαρχος «προστέθηκε» εκ των υστέρων στο πρόγραμμα, όμως το επεισόδιο δεν απετράπη. Ο Γιάννης Γκαράνης εμφανίστηκε σε σύσκεψη αλλά όταν πληροφορήθηκε ότι η Κυρία Μπακογιάννη είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κάποιους Δημάρχους, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.

Το επεισόδιο δεν τελείωσε εκεί, καθώς λίγη ώρα αργότερα η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δήλωσή της σχολίασε: «Αίσθησή μου είναι ότι (ο Δήμαρχος Κομοτηνής) ζήλεψε τους δύο δημάρχους που είδα και κατέβασε μούτρα»  όπως είχε χαρακτηριστικά.

"Sponsored links"

Νέα γραπτή δήλωση του Δημάρχου Κομοτηνής

Ως απάντηση λίγη ώρα αργότερα, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων επανήλθε με νέα γραπτή του δήλωση, στην εκφράζει τη διαμαρτυρία του και εξηγεί τους λόγους που αποχώρησε:

«Αξιότιμη κυρία Μπακογιάννη, Πρόεδρε της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης. Σας καταθέτω και εγγράφως τη διαμαρτυρία που σας εξέφρασα και διά ζώσης, σχετικά με τις παραμέτρους της συγκρότησης του προγράμματος της επίσκεψής σας στη Θράκη.

1ον) Στο πρόγραμμα συσκέψεων με τους φορείς δεν συμπεριελήφθη ο Δήμαρχος Κομοτηνής, ο επικεφαλής, δηλαδή, του Δήμου, ο οποίος είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς επίσης και ο μεγαλύτερος γεωγραφικά και πληθυσμιακά Δήμος του Νομού Ροδόπης. Αντίθετα, επελέγη να υπάρξουν ξεχωριστές συσκέψεις με επικεφαλής Δήμων και φορέων που εκπροσωπούν πολύ λιγότερους αριθμητικά πολίτες του Νομού μας.

2ον) Στο πρόγραμμα, επίσης, δεν συμπεριελήφθη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ, ο οποίος θα σας εξέφραζε την βούλησή μας για μια συνολική πρόταση που θα διαμορφώσει η ΠΕΔ. Μια άποψη, που συνίσταται στο ότι θεωρούμε κατακερματισμό χρόνου και αποπροσανατολισμό των στρατηγικών στοχεύσεων το να συγκεντρώνει κανείς προτάσεις από κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Κάθε Νομός της Θράκης έχει δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ θα μπορούσε να συντονίσει τους Δημάρχους του κάθε Νομού, με την προοπτική να επιλεγούν τα στοιχεία εκείνα που χρήζουν και αξίζουν αναπτυξιακής αξιοποίησης. Έτσι, δεν θα υπάρχει αλληλοεπικάλυψη, ούτε επιλογή στρατηγικών στόχων που δεν θα υπηρετούν στον μέγιστο βαθμό την κεντρική στόχευση της επιτροπής στην οποία προΐστασθε. Μια στόχευση, που δεν είναι άλλη από την ισόρροπη, βιώσιμη και μακρόπνοη ανάπτυξη της Θράκης μας.

Τέλος, θα μου επιτρέψετε να σας επισημάνω ότι η επιλογή της Διακομματικής Επιτροπής στην οποία προεδρεύετε, να υιοθετήσει τη διαδικασία κατάθεσης των προτάσεων των Δήμων μέσω της απρόσωπα μαζικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καταδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού δεν αντιμετωπίζεται με τη βαρύτητα που ο θεσμικός της ρόλος επιβάλλει. Δηλαδή, ως τον φορέα που περισσότερο από κάθε άλλον έρχεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματά τους και που η γνώμη του έχει τη σπουδαιότητα που της δίνει αυτή η επαφή αλλά και η συνεχής διευθέτηση των ζητημάτων των πολιτών».

Σε εξέλιξη η Διακομματική επιτροπή της Βουλής

Οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα ενώ σε μερικούς μήνες θα πρέπει να παραδοθεί το σχετικό πόρισμα, στο οποίο θα αναφέρονται μια σειρά από προτάσεις για τα αναπτυξιακά και τα πολιτικά ζητήματα της συγκεκριμένης περιοχής και στόχο της άρση της απομόνωσης.

"Sponsored links"

H Πρόεδρος της Επιτροπής επισκέπτεται τους τρεις νομούς της περιοχής στο πλαίσιο της επιτροπής για την ανταλλαγή απόψεων, συνοδευόμενη από βουλευτές-μέλη όλων των κομμάτων  ενώ λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαβούλευση των πολιτών.

Πηγή φωτό: φωτο: Εφημερίδα Χρόνος

tvxs.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις