Επικοινωνιακοί χειρισμοί Κικίλια για παιδί από την Κρήτη που χρειάζεται επέμβαση στην παιδοκαρδιοχειρουργική του «Αγία Σοφία»

Κανένα σχόλιο

Στην «ευαισθησία» του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια βρέθηκε να επαφίεται η υγεία ενός τρίχρονου παιδιού από την Κρήτη, καθώς με κλειστή την παιδοκαρδιοχειρουργική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», χρειάστηκε η δημοσιοποίηση του ζητήματος για να καταγραφεί η παρέμβαση του υπουργού, ο οποίος διέρρευσε πως «θα εξετάσει το θέμα», την ώρα που το μόνο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού neakriti.gr, ένα κοριτσάκι τριών ετών που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης βρέθηκε στον αέρα, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας για αναστολή της λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του παιδιού διαμήνυσε πως το χειρουργείο πρέπει να γίνει άμεσα, την ώρα που βρέθηκε εκτός λίστας για χειρουργείο, και χωρίς ενημέρωση από την διοίκηση του νοσοκομείου.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται πως μόλις την περασμένη εβδομάδα, η είδηση της αναστολής λειτουργίας του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με το υπουργείο Υγείας και τον υπουργό Κικίλια να επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με αναφορές για «κάλυψη» των αναγκών μέσω του Ωνασείου. Μάλιστα, ο ίδιος ο Β. Κικίλιας δεν δίστασε να κουνήσει το δάχτυλο προς τις «ισχνές μειοψηφίες» και να κάνει λόγο για «fake news εν μέσω της νυκτός».

thepressproject.gr

Στα : Τοπικα