Επιμόρφωση εκπαιδευτικών με “πρωκτικό συγκρατητή” και “τακτοποιημένο φρικιό”. Καταλάβατε κ. Καθηγητά;

Κανένα σχόλιο

Του Χρήστου Κάτσικα

Προφανώς σύμφωνα με το ΙΕΠ δεν μπορείς να ανταποκριθείς ως δάσκαλος στις απαιτήσεις και προκλήσεις του 21ου αιώνα αν δεν ξέρεις τι είναι το “τακτοποιημένο φρικιό” και ο “πρωκτικός συγκρατητης”!

Νέα “τέρατα” ξεπηδούν σταδιακά από την εισαγωγική επιμόρφωση και το “επιμορφωτικό υλικό” που έχουν πάρει από το ΙΕΠ χιλιάδες εκπαιδευτικοί  στα πλαίσια της επιμόρφωσής τους.

Δεν έφτανε ότι είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στο πόδι από το πρωί μέχρι το βράδυ (το πρωί σχολείο, το απόγευμα επιμόρφωση), δεν φτάνει που αυτό συνεχίζεται και στις αργίες, την Καθαρά Δευτέρα ή στις διακοπές του Πάσχα, δεν φτάνει που ορισμένοι επιμορφωτές έχουν ξεπεράσει εντελώς τα όρια, φτιάχνουν ομάδες viber με τους/τις επιμορφούμενους/ες  χωρίς καμία συγκατάθεση, στέλνουν μηνύματα οποιαδήποτε ώρα, λες και απευθύνονται σε φίλους/ες τους!

"Sponsored links"

Όχι δεν φτάνουν όλα τα παραπάνω! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του alfavita.gr το ΙΕΠ έχει φροντίσει έτσι ώστε οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να έρχονται και αντιμέτωποι με ένα επιμορφωτικό υλικό που ξεχειλίζει από “μαργαριτάρια” και ασύλληπτους χαρακτηρισμούς. 

Το υλικό της επιμόρφωσης είναι παρωχημένο, αντιπαιδαγωγικό και  σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο! Χαρακτηρισμοί μαθητών ως «προβληματικοί», «αναρχικοί», «πνεύματα αντιλογίας», χαρακτηρισμοί σχολείων ως «καταυλισμοί στιγματισμένων», ασκήσεις που προωθούν επικίνδυνα στερεότυπα και καλούν εκπαιδευτικούς να χαρακτηρίσουν μαθητές/τριες με μόνο κριτήριο την εμφάνιση τους σε μία εικόνα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με κάθε σύγχρονη θεωρία της παιδαγωγικής επιστήμης. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται η σκοταδιστική κατεύθυνση που προωθεί το ΙΕΠ στην εκπαίδευση.

Επίμορφωση

Για παράδειγμα “το  τακτοποιημένο φρικιό” που είναι μία από τις καινούριες λέξεις που έφτιαξαν οι ομάδες της “αριστείας” προφανώς μέσα από το google translator και ανακάλυψαν οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβαθμιας και ενημέρωσαν το alfavita.gr

Διαβάστε: «Μια πρωκτική καθήλωση μπορεί να δημιουργήσει ένα τακτοποιημένο   φρικιό (εξού και ο όρος “πρωκτικός συγκρατητής”)»

Προφανώς, σύμφωνα με το ΙΕΠ, δεν μπορείς να ανταποκριθείς ως δάσκαλος στις απαιτήσεις και προκλήσεις του 21ου αιώνα αν δεν ξέρεις τι είναι το “τακτοποιημένο φρικιό” και ο “πρωκτικός συγκρατητης”!

Πρόεδρε του ΙΕΠ αυτό δεν είναι επιμόρφωση, είναι φιάσκο!

alfavita.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live