12.8 C
Chania
Saturday, February 24, 2024

Επιστολή: Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε!!

Ημερομηνία:

Κύριε Διεθυντά

Η αξιοπρέπεια, η ηθική,  η αλληλεγγύη ,ο σεβασμός θα πρέπει να είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα για όσους συμμετέχουν στην ζωή  ενός συλλόγου. Πολύ παραπάνω για τα εκλεγμένα μέλη του που   θα πρέπει να δίνουν  το παράδειγμα   με την προσωπική και την συνδικαλιστική τους δράση υπερασπίζοντας με κάθε τρόπο το συμφέρων των μελών του.

Από τις τελευταίες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων μέχρι σήμερα –εδώ και  δυόμιση χρόνια –όλα αυτά έχουν πάει «περίπατο» στην ζωή και στην δράση του συλλόγου μας αφού τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν εξυπηρετούν την κομματική τακτική της Ν.Δ. στα Χανιά. Η κομματική  μειοψηφία της Ν.Δ. στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων (τέσσερα στα εννιά μέλη ) «βολευόταν» από την συνεχής απουσία του εκλεγμένου από την παράταξη Χανιώτικο ενωμένο εμπόριο (Καπακη Χρήστου) για να διοικεί όπως ήθελε (Στις 17 συνεδριάσεις τα δυόμιση τελευταία χρόνια του διοικητικού συμβουλίου ήταν παρών μόνο στα τέσσερα). Οι δυο  παρουσίες του από αυτές μάλιστα έγιναν ύστερα από την ανάδειξη του θέματος στην τελευταία  γενική συνέλευση του Μαΐου . Αυτά μέχρι την  έγγραφη παραίτηση  του που κατέθεσε. Εκεί  αρχίζουν  τα όργανα. Εκεί άρχισαν να ξεδιπλώνουν όλο το «ταλέντο» τους  η μειοψηφία του Δ.Σ. τσαλακώνοντας  κάθε έννοια  αξιοπρέπειας και ηθικής. Κύρια όμως γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το καταστατικό του συλλόγου, τον συνδικαλιστικό νόμο αλλά και τον ίδιο τον αστικό κώδικα που με πλέον σαφή τρόπο περιγράφουν τι γίνεται όταν ένα μέλος Δ.Σ. υποβάλλει εγγράφως την παραίτηση του με υπογραφή και σφραγίδα .

  • Το καταστατικό του συλλόγου ζητά με ρητό τρόπο να γίνει αντικατάσταση με τον επόμενο χωρίς την παραμικρή διαδικασία.
  • Ο συνδικαλιστικός νομός (ό,τι δεν προβλέπει το καταστατικο) ορίζει ρητά ότι η αποχώρηση είναι μονομερής ,άτυπη,  ρητή η σιωπηρή δήλωση βούλησης που περιέχεται στο Δ.Σ. και πως για να  τελειώσει  ΔΕΝ χρειάζεται αποδοχή (άρθρο 167 του Αστικού Κώδικα)
  • Το άρθρο 168 του Αστικού Κώδικα ρητά ορίζει ότι από την στιγμή που η δήλωση κατατεθεί στο Δ.Σ. είναι ανεπίτρεπτη η ανάκληση της.

Είναι λοιπόν θέμα τόσο ατομικής όσο και συλλογικής  αξιοπρέπειας έστω και τώρα το προεδρείο να σεβαστεί το καταστατικό του, τον συνδικαλιστικό νόμο, τον Αστικό Κώδικα, αφήνοντας στην άκρη την όποια κομματική κατεύθυνση που μόνο ζημιά δημιουργεί στον σύλλογο .

Σταματήστε να γελοιοποιήστε λέγοντας ότι για την αποδοχή παραίτησης χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία και γνήσιο της υπογραφής  ενώ ταυτόχρονα δέχεστε ένα  email (όλοι γνωρίζουμε ότι είναι από τα πλέον αφερέγγυα αποδειχτικά έγγραφα), ΧΩΡΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ!!!!!.

Σταματήστε να διασύρετε με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο τόσο τον Εμπορικό Σύλλογο όσο και ένα συνάδελφο μας που αυθόρμητα και συνειδητά  δήλωσε παραίτηση αλλά πολύ  πιθανόν με παρέμβαση   έστειλε  email που λέει ότι για την «ομαλή» λειτουργεία του συλλόγου αποσύρει την παραίτηση του και επιθυμεί να συνεχίσει.

Αλήθεια τι να συνεχίσει; Την απουσία του από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου;

Αυτή την λάθος τακτική επικροτείτε και σήμερα σε αυτή την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε;

Με αυτό τον τρόπο σκέφτεστε να πορευτούμε μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη  ;

Τώρα που η αναδουλειά  στα μαγαζιά μας έχει κτυπήσει κόκκινο .Τώρα που η ακρίβεια και η  φοροληστεια τσακίζει το όποιο εισόδημα μας έχει απομείνει. Τώρα που διαλύεται η υγειά και η παιδεία .Τώρα που εξαφανίζεται ο μικρός αγρότης. Εσείς διαλέξατε  συνειδητά  λάθος δρόμο να πορευτείτε. Πήγατε φανερά με τα θέλω της κυβέρνησης ,των μεγαλομαγαζων ,των πολυεθνικών .Με αυτούς που σπέρνουν τον θάνατο σε γειτονικές χώρες και λαούς αρκεί κάποιοι από εσάς να ζητιανεύουν τα όποια ματωμένα δολάρια τους.

Η αγανάκτηση των συνάδελφων μας  με αυτή σας την στάση θα πρέπει να γίνει η αφορμή ώστε ο σύλλογος να αλλάξει ρώτα ,να αλλάξει διοίκηση. Ένας σύλλογος που η πλειοψηφία αποτελείτε από αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δεν μπορεί να ακολουθεί πρακτικές που εξυπηρετούν πολυεθνικές και μεγαλομαγαζα. Χρειαζόμαστε ένα σύλλογο που θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται για  την επιβίωση μας.

Καλούμε τους συναδέλφους αλλά και την διοίκηση με την νέα σύνθεσή της να πάρει απόφαση συμμετοχής τις κινητοποιήσεις στις 28 Φεβρουάριου για την υπεράσπιση του εισοδήματος μας  ,της ζωής μας.

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων με την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων

Βουρλάκης Νίκος

"google ad"

Κανδηλιεράκης Γιώργος

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαι παρούσα, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» – Κασσελάκης: «Σε καλωσορίζω, πάμε στις 10 Μαρτίου»

Την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε...

Χανιά: 25 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Θα μεταφερθούν στην Χώρα Σφακίων

Ακόμη ένα σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στη Γαύδο, νωρίς...

Συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας για χιλιάδες εργάτες γης και όχι μόνο

Ένα ταξίδι με αρκετά πολλαπλασιαστικά οφέλη χαρακτηρίζεται η επίσκεψη...