13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επιστολή ΟΕΒΕΝΗ προς Σαμαρά για το μέτρο της διαγραφής ΑΦΜ

Ημερομηνία:

Επιστολή απέστειλε η ΟΕΒΕΝΗ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το μέτρο της διαγραφής ΑΦΜ για οφειλές προς το δημόσιο. Αναλυτικά:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), πληροφορούμαστε την απίστευτη και απεχθή νέα απαίτηση της τρόικας για διαγραφή (!!!) των αριθμών φορολογικών μητρώων (ΑΦΜ) όσων συναδέλφων επαγγελματιών, βιοτεχνών & εμπόρων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και δεν θα προβούν στην άμεση ρύθμιση τους.

Ακόμη πιο απίστευτο και απεχθέστερο βρίσκουμε το γεγονός ότι το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας όχι μόνο φαίνεται να ενστερνίζεται την απαίτηση αυτή, αλλά την βλέπει και ως ένα ακόμη μοχλό πίεσης προς τους ήδη, σε μεγάλο βαθμό και αριθμό, εξαθλιωμένους συναδέλφους.

Ως Ομοσπονδία έχουμε κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί και αναγνωρίσει το δικαίωμα του κράτους να διώξει, και εν τέλει να τιμωρήσει, όλους όσους ενώ μπορούν, αποφεύγουν την εκπλήρωση των προς αυτό υποχρεώσεων τους.

Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν πρέπει να γίνει αδιακρίτως για λόγους που καλύτερα από εμάς γνωρίζετε.

Η διαγραφή, ή έστω η προσωρινή απενεργοποίηση, των ΑΦΜ θα αποτελέσει όχι μόνο την ταφόπλακα της μικρομεσαίας επιχείρησης αλλά και την ταφόπλακα αυτού που συνολικά αποκαλείται ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, ευλόγως και απολύτως δικαιολογημένα, θα οδηγήσει τους συναδέλφους στην παρανομία γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ο κάθε ένας όχι μόνο πρέπει αλλά και επιβάλλεται να επιβιώσει.

Απορούμε δε, για το πώς πιστεύει η τρόικα αλλά και ο αρμόδιος Υπουργός ότι θα εισπραχθούν τα οφειλόμενα εάν μέσω της διαγραφής των ΑΦΜ, επιβάλλουν, επί τις ουσίας, το κλείσιμο της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στερώντας έτσι από τους συναδέλφους το δικαίωμα στο επιχειρείν, το οποίο ούτως ή άλλως, ήδη χρυσοπληρώνουν (τέλος επιτηδεύματος).

Εάν τελικός στόχος και σκοπός είναι ο αφανισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρακαλούμε όπως μας το δηλώσετε ευθαρσώς.
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επειδή πιστεύουμε ότι το ενδεχόμενο λήψης ενός τέτοιου μέτρου θα μας «ακυρώσει» όχι μόνο ως αγωνιζόμενους για την επιβίωση μας επαγγελματίες και οικογενειάρχες αλλά, και κυρίως, θα μας «ακυρώσει» ως άτομα και ως ανθρώπινα όντα, παρακαλούμε όπως καταστήσετε απολύτως σαφές προς τους εμπνευστές του εν λόγω μέτρου ότι δεν μπορεί και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Παρακαλούμε όπως αντιληφτείτε ότι πρόθεση μας δεν είναι ούτε η παρανομία ούτε η ανυπακοή. Θεωρήστε όμως δεδομένο ότι στο εξής δε θα διστάσουμε να προβούμε σε ενέργειες οι οποίες θα εξασφαλίσουν το ελαχίστως αποδεκτό που δεν είναι άλλο από την επιβίωση μας.

Κανείς να μην παραγνωρίζει το γεγονός ότι οι συνάδελφοι, στερούμενοι, σε πολλές περιπτώσεις, βασικά αγαθά, έχουν καταβάλει στο Δημόσιο κατά το πρώτο επτάμηνο του 2013 ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,638 δισεκατομμυρίων ευρώ (αύξηση 35% σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα).

Ειδικότερα, τα έσοδα από τον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων ξεπέρασαν ακόμη και τους στόχους τον μήνα Αύγουστο κατά 94 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 12%), ενώ σε επίπεδο 8μήνου οι εισπράξεις ανήλθαν σε 7,39 δισεκατομμύρια ευρώ υπερβαίνοντας το στόχο κατά 257 εκατομμύρια. Οι δε εισπράξεις έμμεσων φόρων υπερέβησαν τον Αύγουστο κατά 63 εκατομμύρια (αύξηση 3,4%) τον μηνιαίο στόχο.

"google ad"

Τα παραπάνω εμφανώς καταδεικνύουν ότι οι συνάδελφοι δεν παραγνωρίζουν τις οφειλές τους αλλά αντίθετα τις εξυπηρετούν στο βαθμό του δυνατού, εξαντλώντας κάθε περιθώριο κάλυψης των υποχρεώσεών τους.

Καλούμε κάθε αρμόδιο να μην διανοηθεί να θέσει τέτοιο ζήτημα.

Σε αντίθετη περίπτωση και επειδή, όπως αντιλαμβάνεστε, ένα τέτοιο μέτρο θα είναι η σταγόνα η οποία θα ξεχειλίσει το ποτήρι, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση λήψης του, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να απευθύνει δημόσιο κάλεσμα- προτροπή προς τους 9.500 επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους – μέλη της του Νομού Ηρακλείου να διακόψουν συνειδητά κάθε είδους πληρωμή προς το Δημόσιο (φόρο εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, Φ.Α.Π., Ε.Τ.Α.Κ., ΕΕΤΑ, εισφορές σε ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Επιμελητήρια καθώς και κάθε άλλο φόρο, τέλος ή χαράτσι που σήμερα καταβάλουν), ακολουθώντας το δρόμο ο οποίος θα τους έχει, ουσιαστικά, υποδειχθεί από το ίδιο το κράτος, αυτόν της συνειδητής παρανομίας και ανυπακοής, μη έχοντας πλέον άλλο τρόπο να καταστήσουμε κατανοητό ότι προκειμένου να επιβιώσουμε δεν θα διστάσουμε μπροστά στο οτιδήποτε.

Θα αναγκαστούμε δε, να προτρέψουμε σε ανάλογες ενέργειες και τις υπόλοιπες ΟΕΒΕ της χώρας.

Ελπίζουμε, στο βαθμό που μας αφορά, ότι θα πρυτανεύσει η λογική και ότι, επιτέλους, θα υπερισχύσει ο παράγοντας άνθρωπος έναντι των αριθμών.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...