21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Επιστολή συμπαράστασης του Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη προς τον ομότιμό του, Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης. Ε. Ιμάμογλου για τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία & Συρία

Ημερομηνία:

Επιστολή συμπαράστασης προς τον τουρκικό λαό με αφορμή τη βιβλική καταστροφή που σημειώθηκε έπειτα από τους σεισμούς στην Τουρκία αλλά και τη Συρία, απέστειλε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων στην επιστολή του, ανέφερε μεταξύ άλλων, τη συμπαράσταση του στα χιλιάδες θύματα του σεισμού, στις οικογένειες των θυμάτων και τους εγκλωβισμένους τονίζοντας πως: «Ο λαός των Χανίων, στέκεται με αλληλεγγύη στον λαό της Τουρκίας και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ήδη ανακοινώσει ανοιχτό κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια, που θα σταλεί στην Τουρκία και τη Συρία. Στο πνεύμα του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, παρακολουθούμε με συντριβή την καταστροφή και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με κάθε τρόπο».

Αποδέκτηςτης επιστολής ήταν ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ΕκρέμΙμάμογλου, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε στον Δήμαρχο Χανίων με ευχαριστήρια επιστολή, αναφέροντας μεταξύ άλλων «εκτιμούμε πολύ το μήνυμα συμπαράστασης σας, ειδικά αυτές τις ώρες που θρηνούμε τον χαμό των συνανθρώπων μας. Για μια ακόμα φορά, μας υπενθυμίζεται ότι η ανθρωπότητα πρέπει να σταθεί ενωμένη και ότι ο κόσμος μας χρειάζεται ειρήνη και σύμπνοια, τώρα περισσότερο από ποτέ».

Μάλιστα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, Χανιώτες πολίτες καταφθάνουν στις αποθήκες του Δήμου Χανίων στη Ρεγγίνα (Κύπρου 10), προσφέροντας υλικό που θα συνδράμει τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στο Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων Β40, που ιδρύθηκε πριν έναν χρόνο στην Κωνσταντινούπολη, με Πρόεδρο τον ΕκρέμΙμάμογλου, Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, με τον τελευταίο να μεταβιβάζει την Προεδρία στον Δήμο Αθηναίων.

Στόχος του Δίκτυο Βαλκανικών Πόλεων Β40, είναι το κοινό όραμα για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή με τη δέσμευση των συμμετεχόντων για αλληλεγγύη, ειρήνη και ευημερία στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...