20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων για την παραχώρηση του αιγιαλού

Ημερομηνία:

Eπιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης προς τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, την κ. Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Εσωτερικών και τον κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα: «Αίτημα τροποποίησης του άρθρου 7 της υπ’ αριθμ. 38609 ΕΞ 2023 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας».

Όπως τονίζει:

“Έχω την τιμή να επικοινωνήσω μαζί σας, σε συνέχεια της πρόσφατης συνεδρίασης (Καλύβες, 12/03/2024) των τοπικών φορέων της Επιχειρηματικότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας των Χανίων, οι οποίοι ομόφωνα με εξουσιοδότησαν (βλέπε επισυναπτόμενο ψήφισμα), με την ιδιότητά μου ως επικεφαλής του Επιμελητηρίου Χανίων, να σας μεταφέρω την ομόφωνη πρότασή μας σχετικά με την άμεση ανάγκη τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 38609 ΕΞ 2023 (ΦΕΚ 1432/Β.10.3.2023) Κοινής Υπουργικής σας Απόφασης που αφορά τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας και ειδικότερα του άρθρου 7 αυτής.

Σε μια ιδιαίτερα πιεστική φάση για την εθνική Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, οι τοπικοί φορείς των Χανίων πιστεύουμε ότι δεν είναι βιώσιμη – ούτε δίκαιη, η πρόβλεψη του συγκεκριμένου άρθρου ότι το αντάλλαγμα χρήσεως καταβάλλεται, όσον αφορά την πρώτη δόση έως τις 31/3 και όσον αφορά το υπόλοιπο ποσόν έως 31/5, σε χρονική περίοδο δηλαδή, που οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται οικονομικά τις παραλίες δεν έχουν καν ξεκινήσει τη λειτουργία τους και για τον λόγο αυτό αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην παραπάνω οικονομική τους υποχρέωση.

Κατόπιν διεξοδικής και συναινετικής συζήτησης, κατά την οποία εκφράσθηκε η αγανάκτηση των επαγγελματιών του κλάδου και η αδυναμία τους να καταβάλλουν το μίσθωμα της παραλίας πολύ πριν εισπράξουν, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια και την υπέρογκη δαπάνη που καλούνται να καταβάλλουν στα αυξημένα λειτουργικά κόστη, αποφασίσαμε ομόφωνα να προτείνουμε στην Ελληνική Κυβέρνηση να τροποποιηθεί η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α., ώστε οι καταβολές του ανταλλάγματος για τη χρήση των παραλιών να ξεκινούν από μήνα Ιούνιο και μετά να εξοφλούνται σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Με τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με την αναγκαία ευαισθησία και αποτελεσματικότητα το δίκαιο αίτημά μας, βρισκόμαστε -όπως πάντοτε- στη διάθεσή σας για περαιτέρω διάλογο και συνεργασία, ώστε να εξευρεθεί άμεση λύση”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ