Επιτάχυνση διαδικασιών για πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου, ζήτησε ο Α. Τσίπρας

Κανένα σχόλιο

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Όπως έλεγε στο newpost ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας, η συνάντηση – που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα- έγινε σε κλίμα συνεννόησης ανάμεσα στους δύο ηγέτες. Οι ίδια πηγή τόνιζε χαρακτηριστικά:

Προχωράμε κανονικά και εργαζόμαστε για να κλείσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

"Sponsored links"

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ έγινε σεεποικοδομητικό και θετικό κλίμα. «Στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα» ανέφεραν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου. Στη συνάντηση υπήρξε σύγκλιση απόψεων σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και το 2016 καθώς και στις ιδιωτικοποιήσεις, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ενώ συμφωνία υπήρξε και με την πρόταση της ελληνικής πλευράς να γίνει ανεξάρτητη αρχή η γενική γραμματεία εσόδων.

Οι δύο ηγέτες έκαναν μία αποτίμηση της προόδου που έχει σημειωθεί μετά τη συνάντηση του Βερολίνου καθώς και της προόδου στο Βrussels Group. Τέλος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παραμένουν οι κόκκινες γραμμές της Αθήνας και αφορούν κυρίως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκεσε περίπου μία ώρα.

 

ΕΔΩ φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις