Επιταγή ακρίβειας και Food Pass: Τα ποσά που θα δοθούν – Ποιοι θα είναι δικαιούχοι

Κανένα σχόλιο

Δύο μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το ένα μέτρο είναι το Food Pass, που θα καλύψει τα ψώνια από το Super Market για περίπου 1 εκατομμύριο καταναλωτές και θα φτάνει τα 300 ευρώ.

Το δεύτερο μέτρο θα είναι η «Επιταγή Ακρίβειας», η οποία αναμένεται να είναι στα 200 ευρώ, με σκέψεις για άνοιγμα της «βεντάλιας» των δικαιούχων.

"Sponsored links"

Food Pass: 300 ευρώ για την κάλυψη αναγκών σε τρόφιμα

Το Food Pass αφορά την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα.

Οι κατηγορίες που θα πάρουν το Food Pass θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοιάνεργοι και κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από τον πληθωρισμό.

Το επίδομα θα ανέρχεται στα 300 ευρώ και ουσιαστικά θα καλύπτει τα ψώνια -σε τρόφιμα- ενός μήνα από το σούπερ μάρκετ.

Επιταγή ακρίβειας: Ανέρχεται στα 200 ευρώ – Ποιους θα αφορά

Η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 200 ευρώ θεωρείται δεδομένο πως θα περιλαμβάνεται στη δέσμη μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, ωστόσο οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες.

Η καταβολή της αναμένεται να «κλειδώσει» μαζί με όλα τα υπόλοιπα, όταν τελειώσει η κοστολόγηση όλων των παροχών που προσανατολίζεται να εξαγγείλει ο Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Υπάρχει η σκέψη να ανοίξει η «βεντάλια» των δικαιούχων της επιταγής ακρίβειας, εντάσσοντας μεγαλύτερο αριθμό ατόμων προερχόμενα από ευπαθείς ομάδες.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live