Εργατικό Κέντρο ν. Χανίων: Οι έμποροι απεργούν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ενάντια στην εξόντωσή τους

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων εκφράζει τη στήριξή του στην απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος να προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 13/12/2015

Όπως τονίζεται στο κείμενο, η συγκεκριμένη Κυριακή είναι μία (1) από τις οκτώ (8) Κυριακές που θεσμοθετήθηκαν με μνημονιακούς νόμους, κατά τις οποίες επιτρέπεται η χωρίς όρια ελεύθερη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν:

"Sponsored links"

Το μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο -το οποίο και η σημερινή Κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, αφήνει εντελώς άθικτο- θα εξοντώσει τους εμποροϋπάλληλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν «σερί», χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα (1) μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο στο Νομό μας, να συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά, με στόχο την ανατροπή της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και την επαναφορά της Κυριακής – Αργίας στον Κλάδο.

Καλούμε τις επιχειρήσεις να κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά.

Ζητούμε από τους Χανιώτες να μην κατέβουν για ψώνια, να μη στηρίξουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, να μη βοηθήσουν στο ξήλωμα του δικαιώματος αυτού, γιατί σύντομα θα το δούμε να επεκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους.

Αυτό που μας λείπει δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, είναι τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Οι εργαζόμενοι λέμε:

ΟΧΙ στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

ΟΧΙ στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, των δυσβάσταχτων φόρων, της κατεδάφισης του Ασφαλιστικού και των συντάξεών μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

"Sponsored links"

ΟΥΤΕ 52 ΟΥΤΕ ΚΑΙ 8 – ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ

Μόνη λύση: ο δρόμος του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live