Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων: Ψήφισμα ενάντια στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου στη ΔΕΗ

Κανένα σχόλιο

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων Σταθμών Παραγωγής ΔΕΗ Α.Ε. ΑΗΣ Χανίων, συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη 14/10/2021, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου συζήτηση – ενημέρωση με θέμα την υπεράσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ και τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησής της στο κοινωνικό σύνολο και στα ελληνικά νοικοκυριά.

Το παρόν στην παραπάνω εκδήλωση έδωσαν εκτός από τα πρωτοβάθμια Σωματεία (και Συλλόγους) φορείς των Χανίων, (Εμπορικό Επιμελητήριο, Δήμοι, ΟΜΒΕΧ κλπ.), ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Πολάκης κλπ.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης και Αντώνης Καρράς.

"Sponsored links"

Στην εκδήλωση αποφασίστηκε ομόφωνα να εκφράσουμε μέσω του παραπάνω ψηφίσματος την δυσαρέσκειά μας και την αντίθεσή μας στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου στη ΔΕΗ, με αποκλεισμό του Βασικού Μετόχου, δηλαδή του Δημοσίου, μία απόφαση που με απλά λόγια «χαρίζει» την ΔΕΗ καθώς ιδιώτες θα αποκτήσουν τον έλεγχο μιας κολοσσιαίας βιομηχανικής επιχείρησης, ενώ το Δημόσιο θα χάσει τη δυνατότητα να ρυθμίζει ουσιαστικά τα ζητήματα που αφορούν ένα βασικό και αναγκαίο αγαθό όπως είναι το ρεύμα.

Επίσης αποφασίστηκε να αποσταλεί το παραπάνω ψήφισμα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα Κων/νο και στον Δ/ντα Σύμβουλο Δ.Ε.Η, κ. Στάσση Γεώργιο και στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live