Ερώτηση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στον Ευρωπαϊκό Νότο

Κανένα σχόλιο

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στον Ευρωπαϊκό Νότο ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στις 27 Μαρτίου 2015 προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής σύμφωνα με την Έκθεση της Επιτροπής “Απασχόληση και Κοινωνική Ανάπτυξη στην Ευρώπη” που δημοσιεύτηκε το Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό των Ελλήνων που κινδυνεύουν από την φτώχεια αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 στο 35,7% το 2013 ενώ το ποσοστό των συμπατριωτών μας που είχαν δύσκολη πρόσβαση σε είδη βασικής διατροφής αυξήθηκε επίσης από το 11,2% το 2008 στο 20,3% το 2013. Επιπλέον η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία είχαν το χαμηλότερο ποσοστό μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις εργασίας αόριστου χρόνου το 2011-2012.

Την ίδια στιγμή, η Ισπανία και η Ελλάδα είχαν το μεγαλύτερο αριθμό νέων που λόγω οικονομικής δυσπραγίας αναγκάστηκαν να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στην οικογενειακή εστία.

"Sponsored links"

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει την πολιτική της Επιτροπής στον Ευρωπαϊκό Νότο που οδήγησε σε κοινωνική κρίση με αποτέλεσμα να υπονομευθεί ο στόχος της κοινωνικής ένταξης της στρατηγικής της Ε.Ε. για το 2020.

Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει καλώντας την Επιτροπή να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στον Ευρωπαϊκό Νότο.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live