23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εστιάτορες: Αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου  για τον χαμένο τζίρο όλων αυτών των μηνών θα καταθέσουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, οι εστιάτορες. 

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο κλάδος της εστίασης θα ανοίξει στην καλύτερη των περιπτώσεων προς τα μέσα Απριλίου.

Ο ίδιος δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια με τεχνικά μέσα να λειτουργήσουν οι αίθουσες πελατών για τα καταστήματα που δε διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

«Ο Γολγοθάς έχει ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα και δεν ξέρω αν θα τελειώσει με την Ανάσταση στις 2 Μαΐου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίδομα παιδιού, ενοίκια

Ο δικηγόρος, Κώστας Τσουκαλάς, η δικηγόρος και εργατολόγος, Μαρλέν Ασημακοπούλου, ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς μίλησαν ακόμη για το επίδομα παιδιών και τα ενοίκια

Όπως υποστήριξαν, στις αιτήσεις για το επίδομα παιδιών, τυχόν διορθώσεις ή αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είναι απαραίτητη αφενός η φυσική παρουσία και αφετέρου η επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΑ. Η 1η διμηνιαία δόση θα πληρωθεί στις 31 Μαρτίου. Ειδικότερα, ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε πως η προθεσμία δε λήγει αλλά πάει μέχρι τέλος του χρόνου.

Αναφερόμενοι στα ενοίκια ο κ. Καββαθάς και η κυρία Ασημακοπούλου υποστήριξαν ότι τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για αύξηση των ενοικίων από πολλούς ιδιοκτήτες.

Αναφορικά με το σχέδιο παράτασης της μείωσης, αυτό αφορά στην ολική απαλλαγή των κλειστών επιχειρήσεων για τους μήνες Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο, αλλά με βάση το νέο σχέδιο, η μείωση αυτή θα ισχύσει και τους μήνες Απρίλιο με Μάιο.

Οι ιδιοκτήτες θα εισπράξουν το 80% των ενοικίων, ενώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, θα υπάρξει μείωση 40% και αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες με το 20% του ενοικίου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...