18.8 C
Chania
Thursday, December 18, 2025

Ετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης για το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας – Ευνοϊκές τιμές και για τρακτέρ προσφέρει η ΑΝΕΚ

Ημερομηνία:

Με απόφαση που πήρε χθες το βράδυ το Παγκρήτιο Συντονιστικό των αγροτών αποφασίστηκε η συμμετοχή των κρητικών αγροτών στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα μας ο Γιώργος Μπικάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων, εξέφρασε την πίστη του ότι η συμμετοχή των αγροτών από την Κρήτη θα είναι πολύ μεγάλη.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπικάκης:

“Πέμπτη βράδυ φεύγουμε από όλη την Κρήτη για να πάμε Αθήνα. Πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη συμμετοχή”

Να σημειώσουμε ότι στο χθεσινό συντονιστικό δεν πάρθηκε κάποια συγκεκριμένη απόφαση για το αν θα ανέβουν με τρακτέρ αν και η ΑΝΕΚ προσφέρει ειδικές τιμές για όσους αγρότες το επιλέξουν.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΝΕΚ έκανε τις συγκεκριμένες προσφορές προς τους αγρότες:

– 20 ευρώ μετ’ επιστροφής το άτομο χωρίς καμπίνα

– 50% έκπτωση σε όσους επιλέξουν καμπίνα

– 80 ευρώ το κόστος για τη μεταφορά του αυτοκινήτου μετ’ επιστροφής

– 150 ευρώ το κόστος για τη μεταφορά του τρακτέρ μετ’ επιστροφής

Για τους Χανιώτες αγρότες η αναχώρηση θα γίνει την Πέμπτη 11 Φλεβάρη με πλοίο από το λιμάνι της Σούδας.

Για όσους αγρότες επιθυμούν να ταξιδέψουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Γιώργο Μπικάκη στο τηλέφωνο 6937344255 ή μπορούν να επισκεφθούν το μπλόκο στον κόμβο Κλαδισσού για να δηλώνουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν.

Να σημειώσουμε ότι και οι αγρότες του μπλόκου στα Μεγάλα Χωράφια θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και μάλιστα παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου.

Όπως γνωστοποίησαν, την Πέμπτη θα επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, καλώντας παράλληλα αγρότες και κτηνοτρόφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση να το δηλώσουν στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους.

Η ΑΝΕΚ έδωσε τις ίδιες τιμές και για τους αγρότες από τα Μεγάλα Χωράφια.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6942266104, 6945499815, 6945586577.

 

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βόμβα» στα θεμέλια της μικρής ιδιοκτησίας: Παρέμβαση ΠΑΣΟΚ για το Π.Δ. 194/2025 και την «εξαέρωση» περιουσιών

Σε καθεστώς νομικής αβεβαιότητας και οικονομικής απόγνωσης βυθίζονται χιλιάδες...

Ηράκλειο: Ακατάλληλο το νερό ύδρευσης στο 70% των νοικοκυριών – Τι έδειξαν οι νέες αναλύσεις

Ποσοστό άνω του 70% των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα απολογούνται ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και ο λογιστής

Συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες των συλληφθέντων στην Κρήτη για την υπόθεση...