Ευάγγελος Αποστολάκης: Η ομιλία Τσακαλώτου έδειξε ότι δεν υπάρχει γέφυρα

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με αβέβαιη εξέλιξη. Στην εκτίμηση ότι μετά την ομιλία Τσακαλώτου το βράδυ της Δευτέρας «δεν υπάρχει γέφυρα» με τον πρώην υπουργό Οικονομικών προχώρησε ο εξ απορρήτων τοιυ νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Η χθεσινή ομιλία Τσακαλώτου έδειξε ότι δεν υπάρχει γέφυρα. Δεν ξέρω τι θα κάνει. Εγώ πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα πολύ γρήγορα» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Αποστολάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση στην οποία όπως κάποιοι έχουν πει υπάρχει μια επώδυνη εγκυμοσύνη και περιμένουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Φεύγει λίγο από τα φυσιολογικά όρια της εσωκομματικής αντιπαράθεσης και γίνεται πιο έντονη η διαφοροποίηση» ανέφερε.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «ο πρόεδρος έδωσε ευκαιρίες σε όλους, από το ξεκίνημα είπε “εγώ είμαι ενωτικός, ελάτε να κάνουμε δουλειά” αλλά συνάντησε αρνήσεις».

«Υπάρχει δρόμος και γέφυρες αλλά τα περιθώρια τελειώνουν, ο χρόνος δεν είνα άπειρος. το κόμμα “κάθεται” στις δημοσκοπήσεις, η δουλειά που έχει να γίνει είναι πολλή και χρειάζονται όλοι» πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκης.

«Οι διαγραφές έγιναν για να διορθωθεί η κατάσταση»

Όσον αφορά τις διαγραφές ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τον κ. Αποστολάκη, «δεν έκανε πρόχειρη ενέργεια. Δεν το έκανε γιατί έκανε λάθος αλλά γιατί υπήρξαν κινήσεις από ανθρώπους που προτάθηκαν για διαγραφή. Για να διορθωθεί η κατάσταση πρέπει και εκείνοι να κάνουν ορισμένα πράγματα».

«Εξελέγη ένας πρόεδρος από 150.000 μέλη, δεν θα έπρεπε να του δοθεί η ευκαιρία να λειτουργήσει ως πρόεδρος, να στήσει ένα κόμμα και να κριθεί γι αυτό;

Από την πρώτη ημέρα έχουμε αντίδραση. Βγαίνει ένας πρόεδρος με 150.000 μέλη και προσπαθούμε να μαζέψουμε 151 υπογραφές για να τον καταργήσουμε.

Δεν φτάσαμε εκεί αλλά κουβεντιάστηκε και αυτό, ωστόσο θεωρώ ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για φαγωμάρες ούτε να κρατάει αυτή η διελκυστίνδα για καιρό και πρέπει να λήξει όσο το δυαντόν πιο γρήγορα. Αν αυτό γίνει στην Κεντρική Επιτροπή θα είναι ευχής έργον» κατέληξε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.