13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ευρωζώνη: Εκτοξεύθηκε στο 8,9% ο πληθωρισμός – Στο 11,3% η Ελλάδα τον Ιούλιο

Ημερομηνία:

Νέο ρεκόρ σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, καθώς έφτασε το 8,9% τον Ιούλιο του 2022, κάτι που σημαίνει ότι τετραπλασιάστηκε, αφού τον Ιούλιο του 2021 δεν ξεπερνούσε το 2,2%.

Ο πληθωρισμός έφτασε σχεδόν το 9% και συγκεκριμένα το 8,9%, τον Ιούλιο του 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μέσα σε ένα έτος τετραπλασιάστηκε, αφού τον Ιούλιο του 2021 δεν ξεπερνούσε το 2,2%.

Χαμηλά ποσοστά ετήσιου πληθωρισμού καταγράφουν Γαλλία και Μάλτα με 6,8%, ενώ ακολουθεί η Φινλανδία με 8,0%. Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία με 23,2%, στη Λετονία με 21,3% και στη Λιθουανία με 20,9%.

Πληθωρισμό 11,3% καταγράφει η Ελλάδα, δηλαδή οριακή μείωση από το 11,6% του Ιουνίου και βρίσκεται κάπου στη μέση της σχετικής λίστας των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έξι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε 18.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στον απόχη του πολέμου στην Ουκρανία, τον Ιούλιο η μεγαλύτερη επιβάρυνση στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμό της ζώνης του ευρώ προήλθε από την ενέργεια (+4,02%), ενώ ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (από +2,08%), οι υπηρεσίες (+1,60%) και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,16%).

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...