22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ευ. Βενιζέλος: Εγώ κι ο Σαμαράς κάναμε διαπραγμάτευση, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

«Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, υπάρχει ένα περιφερειακό παιχνίδι εντυπώσεων» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης από το Νίκο Χατζηνικολάου κατά τη χτεσινή του συνέντευξη στο Star. «Διαπραγμάτευση σημαίνει καθόμαστε και συμφωνούμε σε μέτρα, σε αριθμούς και εξελίξεις» είπε και σημείωσε πως  οι μέχρι τώρα κινήσεις βοηθούν «στην καλλιέργεια ενός φρονήματος».

Στον αντίποδα ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι αντιπρόεδρος των μνημονιακών κυβερνήσεων υποστήριξε πως επί των ημερών του «η διαπραγμάτευση ήταν πάντα πολύ σκληρή μέχρι τα άκρα», συμπληρώνοντας πως αν δεν ήταν έτσι, η προηγούμενη κυβέρνηση θα είχε κλείσει όπως όπως τη διαπραγμάτευση. Μάλιστα υπονόησε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση απολαμβάνει τους καρπούς των κόπτων των δικών του κυβερνήσεων: «Είναι διαφορετικό να διαπραγματεύεσαι με την χώρα στον γκρεμό και διαφορετικό να διαπραγματεύεσαι τώρα».

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσμασμα από την εκπομπή “στον Ενικό”, το βράδυ της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου:

Μετά από τρεις εκλογικές συντριβές και με τις εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης να τρέχουν κατ’εντολή του ελληνικού λαού, ο κ. Βενιζέλος επιμένει να διαστρευλώνει τα προφανή πολιτικά συμπεράσματα και να αμφισβητεί κοινούς τόπους.

Παρουσιάζει “σκληρή διαπραγμάτευση” τη διαδιασία ανταλλαγής e-mail με εντολές από τους υπαλλήλους της τρόικας, όπως έχει αποκαλύψει το HOT DOC στο τεύχος 68, διαδικασία που αποδεδειγμένα μόνο πόνο έφερε στον ελληνικό λαό. Από την άλλη αμφισβητεί πως οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Τσίπρα συνιστούν διαπραγμάτευση, την ώρα που όλοι οι δυτικοί κι όχι μόνο ηγέτες του πλανήτη καθώς και μια σειρά από προσωπικότητες τοποθετούνται επί του θέματος κι οι συναντήσεις σε υψηλά κλιμάκια διαδέχονται η μία την άλλη.

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και καταδικασμένα από τον ελληνικό λαό, ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζει σαν διαπραγμάτευση μόνο το παζάρι “ναι σε 5, μάλλον ναι σε 4, όχι σε 1” και κάνει ότι αγνοεί πως σε μία διαπραγμάτευση που ο αντίπαλος είναι ισχυρότερος, δεν μπορείς παρά να χτίζεις συμμαχίες και να προσπαθείς να τον απομονώσεις.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Αντί να κάνουν αυτά, Βενιζέλος και Σαμαράς προτίμησαν την υποταγή στο δόγμα της Μέρκελ και κατάντησαν την Ελλάδα, με σοβαρή ευθύνη του ελληνικού λαού που τους εξέλεξε, παρία της Ευρώπης και μπανανία. Να δούμε αν τώρα που αποσύρεται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα περάσει στα ορεινά έδρανα της Βουλής μένοντας σιωπήλός ή θα συνεχίσει τις εγκληματικά αόριστες αγορεύσεις του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...