17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Εφοριακοί θα μπορούν να εισβάλουν σε σπίτια οφειλετών ακόμη και σπάζοντας τις πόρτες!

Ημερομηνία:

Eαν χρωστάτε στην εφορία μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Αγριεύουν τα πράγματα. Θα έρθει μία ημέρα που θα σας χτυπήσουν την πόρτα και δεν θα είναι ο… γαλατάς αλλά οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Και εαν δεν απαντήσετε δεν θα διστάσουν ακόμα και να… σπάσουν την πόρτα του σπιτιού σας.

Ακριβώς! Με τον νέο κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, οι εφοριακοί θα μπορούν να κάνουν έφοδο ακόμα και στα σπίτια των οφειλετών και να τα κάνουν φύλλο και φτερό για να κατασχέσουν χρήματα αλλά και πολύτιμα αντικείμενα.

Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας θα μπορούν να ανοίγουν πόρτες των σπιτιών είτε με τη συναίνεση των ενοίκων είτε σπάζοντας την πόρτα (χωρίς παρουσία εισαγγελέα), να μπαίνουν μέσα, να ψάχνουν σε ντουλάπες, παπλώματα κλπ. σημεία του σπιτιού, με σκοπό να πάρουν ότι πολύτιμο υπάρχει στο σπίτι (έπιπλα, βάζα, σκεύη, μετρητά, πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα κλπ).

Αυτά βέβαια στη θεωρία, γιατί στην πράξη μάλλον είναι δύσκολη η εφαρμογή όλων των παραπάνω.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ