15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ε.Ε.Τ.Ε.Π.: Μια ακόμη «μαχαιριά» για την Περιφερειακή Τηλεόραση η απροειδοποίητη αύξηση κατά 8,5% αύξηση του ενοικίου από την DIGEA!

Ημερομηνία:

Τα περιφερειακά κανάλια της χώρας, δέσμια μιας αποικιοκρατικής και κατάπτυστης σύμβασης που υποχρεώθηκαν θέλοντας και μη να υπογράψουν το 2014 με το μονοπώλιο της DIGEA, δέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες ένα ακόμη μεγάλο «χτύπημα» από την εταιρεία των εθνικών καναλιών η οποία όπως το συνηθίζει, αυθαίρετα και απροειδοποίητα με την έγκριση της ΕΕΤΤ όπως πάντα  και  με λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επέβαλλε αύξηση του ενοικίου συχνότητας  ύψους 8,5%, προειδοποιώντας  μάλιστα ότι αυτή ενδέχεται να μην είναι η μοναδική εντός του τρέχοντος έτους!

Ο τρόπος γενικής τιμολόγησης είναι μη ανταγωνιστικός και παράνομος ,  αμφισβητούμε  δε τα στοιχεία βάσει των όποιων η ΕΕΤΤ μαζί με την Digea υπολόγισαν την άκρατη αύξηση τους.

Και το ωραίο είναι ότι το κράτος σιγοντάρει αυτή την αυθαιρεσία! Η αρμόδια αρχή, η ΕΕΤΤ, αντί να επιτελεί τον ελεγκτικό, ρυθμιστικό και προστατευτικό  της ρόλο έχει ως μόνη έγνοια την περιφρούρηση των συμφερόντων της DIGEA και την κάλυψη των όποιων αυθαιρεσιών! Αποδέχεται χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και χωρίς να ακούει τα βάσιμα επιχειρήματά μας, (παρά το ότι όφειλε)  ό,τι της σερβίρει η DIGEA η οποία είναι η μόνη ιδιωτική επιχείρηση παγκοσμίως με εξασφαλισμένη δια νόμου κερδοφορία. Αλήθεια Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχει στην χώρα;

Αν η εταιρία των εθνικών  καναλαρχών, δεν βγαίνει οικονομικά, αφού αυτό επικαλείται συνεχώς για να δικαιολογήσει τις αυξήσεις,  ας επιδοτηθεί από το κράτος ή ας κλείσει, όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση που έχει πρόβλημα επιβίωσης.

Τώρα όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά μεταφέρει το πρόβλημά της σε εμάς.

Να κλείσουμε δηλαδή εμείς… αν δεν πληρώσουμε τα οικονομικά της ανοίγματα για να έχουν αυτοί  εξασφαλισμένα κέρδη!

Καμία μέριμνα, κανένας ουσιαστικός έλεγχος, κανένα κρατικό ή πολιτικό ενδιαφέρον επί 9 ολόκληρα χρόνια!

Ποιος πάροχος μπορεί να αυξάνει το μηνιαίο αντίτιμο, χωρίς καμία ειδοποίηση και μάλιστα αναδρομικά; Πανελλαδικά, πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως;

Ποιά μικρή επιχείρηση όπως αυτές της περιφερειακής τηλεόρασης μπορεί να προϋπολογίσει τα έξοδά της όταν της επιβάλλεται με το ζόρι συνέταιρος (στα κέρδη όχι στις ζημιές) και μάλιστα με κρατική βούλα;

Ποιο περιφερειακό κανάλι μπορεί να διαμαρτυρηθεί ή να αρνηθεί το χαράτσι και να μην υποστεί το κλείσιμο της επιχείρησής του;

Πληρώνουμε 9 χρόνια με αυξήσεις που έχουν αθροιστικά ξεπεράσει το 100% (!) και ακόμη δεν έχουμε  ούτε καν την ενδεδειγμένη ποιότητα σήματος. Σε αντίθεση με τους μετόχους της DIGEA, τα εθνικά κανάλια!

Η ποιότητα της εκπομπή μας είναι άθλια και αυτό γίνεται σκόπιμα. Δεν μπορούμε π.χ. να μεταδώσουμε αθλητική διοργάνωση και καμία εικόνα που να έχει γρήγορη κίνηση γιατί η ποιότητα του σήματος περιφερειακών καναλιών της Ελλάδας, είναι η χειρότερη στον κόσμο σε αντίθεση με τα πανελλαδικής εμβέλειας. Δυο μέτρα και δυο σταθμά!   Και δεν ενδιαφέρεται και δεν ακούει κάνεις!!!

Με ευθύνη της Πολιτείας ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΕΙ και τελούμε υπό ομηρεία, ανυπεράσπιστοι και βορά στις επιδιώξεις διάφορων συμφερόντων!

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί!

"google ad"

Η Περιφερειακή Τηλεόραση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ο «φτωχός συγγενής» του συστήματος ενημέρωσης της χώρας μας!

Καταγγέλλουμε την ληστρική συμπεριφορά της DIGEA με την σκόπιμη κάλυψη  της κρατικής ΕΕΤΤ  και τις αυθαίρετες και πλήρως αδικαιολόγητες αυξήσεις που σωρηδόν επιβάλλει στην περιφερειακή τηλεόραση!

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και προς κάθε κατεύθυνση για την συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης και της αρμόδιας εποπτεύουσας αρχής, της ΕΕΤΤ, που κωφεύουν στις επίμονες εκκλήσεις μας να επιτελέσουν επιτέλους τον ελεγκτικό τους ρόλο απέναντι στις αυθαιρεσίες αυτές.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμά μας να υπάρχουμε και να εκπέμπουμε εκφράζοντας και προβάλλοντας τις αγωνίες, τα αιτήματα και τα συμφέροντα των πολιτών της εκτός των τειχών Ελλάδας!

Και σε αυτόν τον αγώνα ζητάμε τη στήριξη όλων των κομμάτων, των βουλευτών της  και των κοινωνικών φορέων της Περιφέρειας.

Η φωνή της Περιφερειακής Τηλεόρασης δεν πρέπει να σιγήσει. Είναι ζήτημα δημοκρατίας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΤΕΠ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ