Ε.Π.Κ.Κρήτης: “Διάσωση” από τα χρέη για συνταξιούχο πυροσβέστη

Κανένα σχόλιο

Νίκησε τις Τράπεζες οικογένεια δανειοληπτών από το Λασίθι με απόφαση του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως

Μία  απόφαση  Σταθμό , εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως Λασιθίου. βάσει της οποίας  διαγράφονται – «κουρεύονται τα τραπεζικά χρέη» υπερχρεωμένου ζευγαριού, κατά 60% και 40% αντίστοιχα , αλλά και σώζεται η μοναδική κατοικία , κυριότητας της συζύγου, και αγροτεμάχια και αυτοκίνητα,  από την εκποίηση σε υπερχρεωμένο  ζευγάρι (57 και 55 ετών αντίστοιχα), με δύο ενήλικα παιδιά, τα οποία εργάζονται , το ένα συγκατοικεί μαζί τους ,δεν τους βαρύνουν, αλλά και δεν μπορούν οικονομικά να συνεισφέρουν.
Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας οι δανειολήπτες είναι μέλη ,πρόκειται για συνταξιούχο πυροσβέστη ,με πολλά προβλήματα υγείας , ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στην εποχή της κρίσης και ο οποίος είδε το προσωπικό του εισόδημα λόγω των συνεχών περικοπών να τραβά συνεχώς την κατηφόρα ( συνταξιοδοτήθηκε το έτος 2011, με το ποσό των 1.479,60 ευρώ και το έτος 2013 η σύνταξή του εχει διαμορφωθεί στο ποσό των 1.049,65 ευρώ.Η σύζυγος και συνοφειλέτης εργάζεται στο Νοσοκομείο Αγ.Νικολάου με μηνιαίο μισθό 853,57 ευρώ.
Περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν
α)ο συζυγος:
1) Ένα οικόπεδο 332,38 τ.μ αντικειμενικής αξίας 41.030,32 Ευρώ και εμπορικής αξίας 80.000 ευρώ, ιδιοκτησίας 50% εξ αδιαιρέτου
2)Ενα αγροτεμάχιο 1000 τ.μ
και ένα Ι.Χ αυτοκίνητο
β)η σύζυγος :
1)Ένα οικόπεδο 332,38 τ.μ αντικειμενικής αξίας 41.030,32 Ευρώ και εμπορικής αξίας 80.000 ευρώ, ιδιοκτησίας 50% εξ αδιαιρέτου
2)Ενα ακίνητο 180 τ.μ στο οποίο βρίσκεται μία οικία
2)Τέσσερα αγροτεμάχια , ένας βοσκότοπος
3) Ενα Ι.Χ παλαιάς κυκλοφορίας με κατατειθεμένες πινακίδες

Το υπερχρεωμένο ζευγάρι ,ζήτησε από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης την συμβουλλευτική και μέριμνα, για την ένταξη στο Νόμο Κατσέλη, πράγμα που έγινε ,ακολούθησε δε  με ευλάβεια τόσο εντός Ενώσεως (Εξωδικαστική διαδικασία) τα οριζόμενα από το Νόμο βήματα,  αλλά και μετά την απόρριψη του σχεδίου ρύθμισης από τις Τράπεζες ,κατατέθεσε αίτηση και από τους δύο δανειζομένους  ,αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους , στο Ειρηνοδικείο Λασιθίου με την μέριμνα της.
Στην συζήτηση των υποθέσεων στο Ειρηνοδικείο, κατατέθηκαν ενστάσεις και προτάσεις εκ μέρους των νομικών εκπροσώπων των αντιδίκων  τραπεζών, περί απαραδέκτου, περί αοριστίας, περί δόλου, περί έλλειψης συνοδευτικών εγγράφων ,παρά ταύτα .το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως Λασιθίου,  έκανε δεκτές τις αιτήσεις του ζευγαριού αποφασίζοντας μάλιστα την συνεκδίκαση τους, αφενός για ότι σχετίζονται(πρόκειται για ζευγάρι) αλλά και για την οικονομία του δικαστικού χρόνου.
Το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως Λασιθίου,, συνεκτιμώντας και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις και τις καταθέσεις, των διαδίκων, διαπιστώνοντας  την αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του υπερχρεωμένου ζευγαριού, οι οποίες ωστόσο παλαιότερα εξυπηρετούντο κανονικά, τα προβλήματα υγείας των δανειοληπτών, την αύξηση του κόστους διαβίωσης σε περίοδο πρωτόγνωρης ύφεσης, αναγνωρίζοντας ότι οι δανειολήπτες δεν είχαν δόλο κατά τον δανεισμό τους και τα όσα άλλα αναφέρονται και τεκμηριώνονται στις αιτήσεις των οφειλετών, εξέδωσε την υπαρ. 212/2013 απόφαση “ορόσημο” για τα ελληνικά χρονικά υιοθετώντας ουσιαστικά την πρόταση της Ένωση  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Για τον μεν σύζυγο δανειολήπτη , οφειλέτη πέντε  τραπεζών, ρυθμίζονται τα χρέη του συζύγου, συνολικού ύψους 148.462,68 € ως ακολούθως:
• Μηνιαία καταβολή 600  € και στις πέντε τράπεζες, επί πέντε έτη! Ήτοι, θα δώσει 60 μήνες Χ 600 ευρώ
• Συνολικές καταβολές για ολόκληρη την 5ετία ποσού 36.000 €, (600 € Χ 60μήνες).
• Απαλλάσσει τον δανειολήπτη από το υπόλοιπο ανεξόφλητο μέρος των οφειλών του, με διαγραφή χρέους των
• Ποσοστό διαγραφής χρέους 60%. – ( διαγραφή χρέους)!
Για τη δε δανειολήπτρια  σύζυγο, συν οφειλέτρια  τεσσάρων τραπεζών, ρυθμίζονται τα χρέη της , συνολικού ύψους 108.580,37  € ως ακολούθως:
• Μηνιαία καταβολή 300 € και στις τέσσερις τράπεζες, επί πέντε  έτη!
• Σύνολο καταβολών για ολόκληρη την 5ετία, ποσού18.000€, (300€ Χ 60μήνες).

Απαλλάσσει την δανειολήπτη σύζυγο από το υπόλοιπο ανεξόφλητο μέρος των οφειλών της, με διαγραφή χρέους των 72.256,38 €.
• Ποσοστό διαγραφής χρέους 40%.
-Δίδει περίοδο χάριτος πενταετίας και μετά καθορίζει δόση δεκαετίας για την διάσωση της κατοικίας 220Χ120=26.000 Ευρώ
-Κρίνει προς ρευστοποίηση ένα οικόπεδο 332,38 τ.μ αντικειμενικής αξίας 41.030,32 Ευρώ και εμπορικής αξίας 80.000 ευρώ, ιδιοκτησίας 50% εξ αδιαιρέτου σε καθένα των δανειοληπτων, μετα από την δεκαετία καταβολής των δόσεων για διάσωση της κατοικίας.
Από την Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών  Κρήτης , επισημαίνεται ότι πρόκειται για σημαντικότατη απόφαση , στο σκεπτικό των οποίων για πρώτη φορά «προσδιορίζεται» και αναδεικνύεται το τεράστιο θέμα της συν-ευθύνης των Τραπεζών, στην υπερχρέωση των καταναλωτών.
Οι αποφάσεις αυτές έδωσαν δίκαιη λύση σε ένα ακόμη υπερχρεωμένο νοικοκυριό  με πολλά προβλήματα υγείας και στους δύο ,συμπολιτών μας, δικαιώνοντας τις προσπάθειες της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ένταξη στο ν.Κατσέλη

"Sponsored links"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών  Κρήτης, που ενεργεί  σε Παγκρήτιο επίπεδο,αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους νομικούς συνεργάτες της ,σε όλο το νησί, για την άρτια νομική προετοιμασία της υπόθεσης. Ακόμα δε  ξεχνά να συγχαρεί στους Ειρηνοδίκες   που με τις αποφάσεις τους χαρίζουν την προσδοκώμενη ανάσα , μετριάζοντας τον πόνο της υπερχρέωσης των δανειοληπτών , που προκαλεί η οικονομική κρίση και κοινωνική κρίση με την αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας, και της ανέχειας.
Τέλος αφού δώσουμε τις καλύτερες ευχές μας, για όλους τους πολίτες, ενημερώνουμε ότι η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θα παρέχει τις υπηρεσίες της για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για το έτος 2014.

Η  Πρόεδρος της ‘Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα  Μελάκη

 

           

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live