Ε.Π.Κ.Κρήτης : “Δικαστική απόφαση , ακύρωσε Διαταγή πληρωμής, υπέρ του καταναλωτή “

Κανένα σχόλιο

Δικαίωση , βρήκε με την υπαρ. 44/2013  απόφαση  του Ειρηνοδικείου Χανίων, καταναλωτής ,  όπου το δικαστήριο  ,έκανε δεκτή την ασκηθείσα   αίτηση ανακοπής ,  κατά διαταγής πληρωμής ,εκδοθείσα το 1994 και που του επιδόθηκε το 2012, από έμπορο,καταδικάζοντας τον  μάλιστα να καταβάλλει  και τα δικαστικά έξοδα του ανακόπτοντος.  Επί του περιεχομένου της υπόθεσης,  και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  πρόκειται για απαίτηση εμπόρου έναντι ιδιώτη, όπου ο έμπορος  ζήτησε την έκδοση διαταγής πληρωμής , εις βάρος του καταναλωτή, όμως Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά … 18 χρόνια πέρασαν κι όμως η διαταγή πληρωμής … δεν ξεχάστηκε! Ο Καταναλωτής , έλαβε στις 22 Νοεμβρίου 2012  ειδοποίηση, για  ΥΠΆΡΧΟΥΣΑ διαταγή πληρωμής ,που είχε εκδοθεί και δημοσιευτεί … το 1994!

Όπως ενημερώνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών,  σύμφωνα  με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

 “Η διαταγή πληρωμής επιδίδεται σε εκείνον κατά του οποίου στρέφεται μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την έκδοσή της. Αν η επίδοση δεν γίνει μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών, η διαταγή πληρωμής παύει να ισχύει”.

"Sponsored links"

Ο Καταναλωτής , δεχόμενος την διαταγή πληρωμής, δεν έμεινε αμέτοχος, άμεσα ζήτησε την ενημέρωση, καθοδήγηση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προέβη στην  κατάθεση ανακοπής, μέσω του δικηγόρου των Χανίων, και “Ιδού η λύτρωση” ήρθε !!!  με την  υπαρ. 44/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου ακύρωσε την διαταγή πληρωμής υπέρ του καταναλωτή , αλλά και ακόμα όρισε  για τον έμπορο (τον καθού) η ανακοπή, να καταβάλλει τα δικαστικά έξοδα του ανακόπτοντος στο ποσό των 250 Ευρώ.

΄Επειτα από αυτήν την νικηφόρο απόφαση, κατά διαταγή πληρωμής καταναλωτή,η Ένωση Καταναλωτών εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, στους οποίους επιδίδεται “Διαταγή Πληρωμής”,  να έρχονται άμεσα σε επαφή με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Νομικό Τμήμα), για  να παίρνουν ενημέρωση,  προστασία αλλά και σωστή καθοδήγηση “άμυνας”

Τέλος ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί κάθε καταναλωτή οφειλέτη και μη , όταν νομίζει ότι αδικείται, όταν  κάποιο  έγγραφο δικαστικό ,τραπεζικό ή άλλο του παραδίδεται με δικαστικό επιμελητή, να μη θορυβείται, να μη φοβάται, γιατί  κάποιοι ηθελημένα θέλουν να “σπείρουν” φόβο και ανασφάλεια σε καθένα από εμάς, μέσα στις δύσκολες
μέρες που ο καθένας μας ¨βιώνει να τις κάνουν δυσκολότερες, και ακόμα χρησιμοποιούν για να μας προσβάλλουν και να μας εκθέσουν στο περίγυρο μας και για μια απλή ενημέρωση ,δικαστικό επιμελητή.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα  Μελάκη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live