15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ζαχάροβα: Η Μέρκελ ομολόγησε πως δεν πίστευε στις συμφωνίες του Μινσκ

Ημερομηνία:

Μια ομολογία της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τις συμφωνίες του Μινσκ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε ένα δικαστήριο για τις ευθύνες δυτικών πολιτικών σχετικά με τη διαιώνιση της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η πρώην Καγκελάριος ανέφερε σε χθεσινή της συνέντευξή της στην Die Zeit ότι με τις συμφωνίες του Μινσκ δόθηκε χρόνος στην Ουκρανία να προετοιμαστεί για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

«Μιλούν πολύ για νομικές κρίσεις για το τι συμβαίνει γύρω από την Ουκρανία, για δικαστήρια και ούτω καθεξής με όλους τους πιθανούς τρόπους», «αλλά αυτός είναι ένας συγκεκριμένος λόγος για ένα δικαστήριο», είπε η Ζαχάροβα σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Υποστήριξε ότι τα σχόλια της Μέρκελ δεν είναι τίποτα λιγότερο από τη μαρτυρία ενός ατόμου που έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι όλα όσα έγιναν μεταξύ 2014 και 2015 είχαν σκοπό να «αποσπάσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας από πραγματικά ζητήματα, να παίξουν με τον χρόνο, να ενισχύσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα και να κλιμακώσουν το ζήτημα σε μεγάλης κλίμακας σύγκρουση».

Είπε ότι οι δηλώσεις της Μέρκελ αποκαλύπτουν ότι η Δύση χρησιμοποιεί «την πλαστογραφία ως μέθοδο δράσης» και καταφεύγει σε «μηχανουργίες, χειραγώγηση και κάθε είδους διαστρέβλωση της αλήθειας, του νόμου και των δικαιωμάτων, που μπορεί κανείς να φανταστεί».

Η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι, το 2015, η Δύση γνώριζε καλά, όταν ξόδευε ώρες διαπραγματευόμενη το δεύτερο μέρος των συμφωνιών του Μινσκ, ότι ποτέ δεν θα επιχειρούσε καν να εκπληρώσει οποιοδήποτε μέρος των συμφωνιών και αντ’ αυτού θα προμήθευε όπλα στο Κίεβο.

«Δεν λυπήθηκαν κανέναν: γυναίκες, παιδιά, τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς ή ολόκληρη την Ουκρανία. Χρειάζονταν μια σύγκρουση και ήταν έτοιμοι για αυτήν τότε, το 2015», είπε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αρκετοί δυτικοί αξιωματούχοι ζήτησαν τη δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου που να υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ για τη διερεύνηση φερόμενων εγκλημάτων πολέμου της Ρωσίας.

Το Κρεμλίνο έχει πει ότι η Δύση δεν έχει νομικό ή ηθικό δικαίωμα να συστήσει δικαστήρια για να δικάσει τη Ρωσία για τη σύγκρουση, η οποία η Μόσχα ισχυρίζεται ότι προκλήθηκε κατά βάθος από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

kosmodromio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...