16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ζαχάροβα: Το σχέδιο ασφάλειας της Ουκρανίας είναι ένα διαβολικό σχέδιο της Ουάσιγκτον

Ημερομηνία:

«Το ουκρανικό σχέδιο ασφάλειας θέτει τις χώρες της Ε.Ε. ‘σε καθεστώς δουλείας’ και έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η οικονομία της Ε.Ε. δεν θα ανακάμψει ποτέ», δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του SPUTNIK η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του SPUTNIK «το γραφείο του Β. Ζελένσκι ανακοίνωσε στις 13 Σεπτεμβρίου σχέδιο για την εγγύηση της ασφάλειας της Ουκρανίας, σύμφωνα με το οποίο το Κίεβο βλέπει ως εγγυητές τις χώρες της Ε.Ε., τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Αυστραλία και την Τουρκία.

Ειδικότερα προτείνεται ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να παρέχουν σε μόνιμη βάση όπλα στην Ουκρανία και να τη βοηθούν οικονομικά.

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, οι προτάσεις προς τις ευρωπαϊκές χώρες που ανακοινώθηκαν στο ουκρανικό σχέδιο είναι ικανές να τις «κάψουν.

«Το να θέσουμε τις δυτικές χώρες υπό πλήρη εξάρτηση, υποχρεώνοντάς τες να συνεχίσουν να παρέχουν τέτοιας κλίμακας βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου, σημαίνει απλώς ότι θέλουμε να τις καταστρέψουμε. Άλλωστε αυτό προτείνεται σε κράτη που αυτή τη στιγμή σκέπτονται πώς θα επιβιώσουν το χειμώνα. Κι ενώ βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση, τους προτείνουν να μπουν κάτω από αυτόν τον τρομερό ζυγό», δήλωσε η κα Ζαχάροβα.

Κατά τη γνώμη της, πρόκειται για ένα καλά μελετημένο σχέδιο των ΗΠΑ για την αποδυνάμωση των οικονομιών των χωρών της Ε.Ε.

«Μου φαίνεται ότι αυτή η ιδέα, αυτές οι λεγόμενες ιδέες της ομάδας εργασίας, έχουν σκοπό να δεσμεύσουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τέτοιο βαθμό, να τους δέσουν τα χέρια με τέτοιο τρόπο, να τις οδηγήσουν σε τέτοια δουλική εξάρτηση, ώστε να μην ανακάμψουν ποτέ και να μην μπορέσουν να επιστρέψουν ποτέ στην καλή οικονομική κατάσταση και στους ρυθμούς ανάπτυξης που είχαν κάποτε. Τις ομαδοποιούν, ώστε να ζουν όλες μαζί πιο φτωχά, να τα βγάζουν πέρα πιο δύσκολα, να κρυώνουν κ.ο.κ. Και τους προτείνουν να εμπλακούν σε όλα αυτά. Τι να πει κάποιος εδώ; Πρόκειται για ένα εντελώς διαβολικό σχέδιο της Ουάσιγκτον», είπε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...