Ζελένσκι: 24η Φεβρουαρίου 2022, η πιο δύσκολη μέρα στην ιστορία μας – Είμαστε όρθιοι

Κανένα σχόλιο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στους πολίτες με βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την πρώτη επέτειο από την Ρωσική εισβολή δηλώνοντας ότι δεν ύψωσαν λευκή σημαία στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας δηλώνοντας ότι «σήμερα στεκόμαστε όρθιοι ακριβώς ένα χρόνο και ξέρουμε ότι πρέπει ακόμη να αγωνιστούμε για κάθε αύριο».

Υπενθυμίζοντας ότι απευθύνθηκε στο κοινό ακριβώς πριν από ένα χρόνο σαν σήμερα, περίπου στις 07.00 το πρωί, ο Ζελένσκι υπενθύμισε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας εναντίον της Ουκρανίας και δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για όλα και θα νικήσει τους πάντες.

«Έτσι ξεκίνησε η 24η Φεβρουαρίου 2022. Η μεγαλύτερη μέρα της ζωής μας. Η πιο δύσκολη ημέρα στην ιστορία μας. Ξυπνήσαμε νωρίς και δεν έχουμε κοιμηθεί από εκείνη την ημέρα» δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

"Sponsored links"

Επισημαίνοντας ότι δεν ύψωσαν τη λευκή σημαία κι άρχισαν να προστατεύουν την ουκρανική σημαία, ο Ζελένσκι τόνισε ότι «δεν φοβηθήκαμε, δεν λυγίσαμε, δεν τα παρατήσαμε. Η πίστη και το πνεύμα μας δυνάμωσαν. Επιβιώσαμε την πρώτη ημέρα του πολέμου μεγάλης κλίμακας. Δεν ξέραμε τι θα συνέβαινε αύριο, αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να πολεμάμε κάθε πρωί».

Ο ηγέτης της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι τις πρώτες ημέρες του πολέμου, η Ρωσία «απείλησε ότι δεν θα υπήρχαμε μετά από 72 ώρες» προσθέτοντας «αλλά επιβιώσαμε την τέταρτη ημέρα του πολέμου, στη συνέχεια την πέμπτη ημέρα. Σήμερα είμαστε όρθιοι ακριβώς ένα χρόνο και ξέρουμε ότι πρέπει να πολεμήσουμε ακόμα για κάθε αύριο».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τόνισε ότι η χώρα του στέκεται ακόμα όρθια χάρη σε αυτές.

Η Ουκρανία δεν έπεσε την τρίτη ημέρα, αλλά σταμάτησε τον δεύτερο στρατό του κόσμου συνέχισε ο Ζελένσκι σημειώνοντας ότι «κάθε μέρα αντιμετωπίζαμε νέες επιθέσεις, μαθαίναμε νέες τραγωδίες, αλλά κάθε μέρα επιβιώναμε χάρη σε εκείνους που αφοσιώθηκαν μέχρι τέλους για το καλό των άλλων».

Επισημαίνοντας ότι η Ουκρανία εξέπληξε τον κόσμο, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι «η Ουκρανία ενέπνευσε τον κόσμο. Η Ουκρανία ένωσε τον κόσμο. Χιλιάδες λέξεις μπορούν να ειπωθούν ως απόδειξη, αλλά λίγες αρκούν. HIMARS, Patriot, Abrams, IRIS-T, Challenger, NASAMS, Leopard».

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live