Ημέρα μνήμης στα Σφακιά για την καταστροφή του πύργου του Αλιδάκη

Κανένα σχόλιο

Εκδήλωση αφιερωμένη στην καταστροφή του πύργου του Αλιδάκη από Σφακιανούς το 1774, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στο Ασκύφου Σφακίων.

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο μνημείο στις Καρρές Ασκύφου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων κ. Σταύρος Ψαρουδάκης.

Την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο κ. Γεώργιος Λιμαντζάκης, Τουρκολόγος- ιστορικός διδάσκοντας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Η καταστροφή του γενίτσαρου και πυργοδεσπότη Ιμπραήμ Αληδάκη το 1773».

"Sponsored links"

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live