19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Ημέρα ντροπής. Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά»: Για νέα Κερατέα προειδοποιεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Ημερομηνία:

Τους αγώνες των κατοίκων της Κερατέας, πίσω στο 2010-2011 επικαλέστηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, την Τρίτη, προειδοποιώντας για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών, ανακοινώνοντας γενική απεργία για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους Δήμους της Περιφέρειας, και τονίζοντας πως για να γίνει ένα έργο όπως αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση «είναι βασική προϋπόθεση η αποδοχή της κοινωνίας».

«Είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρθεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας! Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά!» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, ανακοινώνοντας παράλληλα τις αποφάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επικαλέστηκε έως και τους αγώνες των κατοίκων της Κερατέας στις αρχές της δεκαετίας, όταν αγωνίστηκαν και κατάφεραν να αποκρούσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή.

«Ηταν όλα τα ΜΑΤ στην Κερατέα, όλα τα χημικά έπεσαν, το έργο δεν έγινε. Για να γίνει ένα τέτοιο έργο, είναι βασική προϋπόθεση η αποδοχή της κοινωνίας» ανέφερε, παρά τις «υποδείξεις» του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Δημήτρη Οικονόμου που του απάντησε πως «ούτε αντιπολιτευόμενος περιφερειάρχης δεν μιλάει έτσι». Ακόμα, ο περιφερειάρχης τόνισε πως σήμερα στη Λέσβο βρίσκονται 27.000 άνθρωποι, με τον αριθμό να αυξάνει, προβλέποντας πως θα παραμείνουν σε λειτουργία οι υπάρχουσες δομές, ακόμα και εάν δημιουργηθούν νέες.

Από την τοποθέτησή του δεν έλειψαν και οι αναφορές στην Αμυγδαλέζα, καθώς ζήτησε «τα νησιά να δέχονται το φορτίο που τους αναλογεί», και οι νεοεισερχόμενοι να πηγαίνουν «στην Αμυγδαλέζα ή όπου αλλού», χρησιμοποιώντας ωστόσο λάθος στοιχεία, επικαλούμενος πως η χωρητικότητα της Αμυγδαλέζας είναι 15.000 θέσεις, ενώ το 2013 ήταν μόλις 2.000. Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να τον διορθώσουν, με τον Οικομνόμου και πάλι να του λέει πως «είναι αδύνατο να μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Ξέρουμε τι είναι αυτοί; Να βάλουμε βόμβες σε όλη την Ελλάδα;», καθώς και πως «αν τους παίρνουμε από κει, δίνουμε σήμα στους απέναντι “ανοίξαμε και σας περιμένουμε”, αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ», και πως «ο Τούρκος από απέναντι τους αμολάει για να έρθουν στα νησιά».

Σημειώνεται πως ο Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρεια θα προχωρήσουν σε γενική απεργία την Τετάρτη, ενάντια στα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών, ενώ αυξάνει η ένταση με την καταστολή της αστυνομίας σε Λέσβο και Χίο.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών», ενώ καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των οδών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...