Ημερολόγιο για την Μικρασιατική Καταστροφή από τον σύλλογο Προβολής Κισσάμου “Η Γραμπούσα”

Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Προβολής Κισάμου «Η Γραμπούσα» ιδρύθηκε το 1970, με σκοπό να προβάλει τα ήθη και τα έθιμα της Κισάμου. Από το 1991 έχει καθιερώσει την έκδοση ημερολογίων που παρουσιάζουν την ταυτότητα της επαρχίας.

Φέτος, το ημερολόγιο του Συλλόγου, με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, είναι αφιερωμένο στους πεσόντες αγωνιστές της επαρχίας Κισάμου κατά την περίοδο 1912-1922.

Ο Σύλλογος, επιθυμώντας να τονίσει την παρουσία του Ελευθερίου Βενιζέλου την εποχή εκείνη, επισκέφθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και προσέφερε αντίτυπα του ημερολογίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δημήτριος Γρυμπαουδάκης και τα μέλη Ελένη Φαντάκη και Γεώργιος Πατεράκης. Τα ημερολόγια παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαδάκης.

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live