Ηράκλειο: Έφοδος σε ρακοκάζανα – Κατασχέθηκαν τόνοι τσικουδιάς, μία σύλληψη

Τόνους παράνομης τσικουδιάς κατάσχεσαν στελέχη των Κινητών Ομάδων Ελέγχων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείου Αττικής, μετά από εφόδους σε δύο ρακοκάζανα που λειτουργούσαν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου χωρίς άδεια απόσταξης.

Συγκεκριμένα…

Στο στόχαστρο των στελεχών των Κινητών Ομάδων Ελέγχων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείου Αττικής, βρέθηκαν τις προηγούμενες ώρες δύο ρακοκάζανα σε περιοχές του Ηρακλείου.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε ρακοκάζανο στην περιοχή των Μοιρών.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη από το 4ο τμήμα Ηρακλείου της συγκεκριμένη ελεγκτικής υπηρεσίας, εντόπισαν 6,5 τόνους τσικουδιάς η οποία είχε παραχθεί παράνομα καθώς δεν υπήρξαν τα απαραίτητα παραστατικά απόσταξης.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας άνδρας ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε έλεγχο πού έγινε σε ρακοκάζανο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, εκεί, τα στελέχη της υπηρεσίας εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα περίπου 60 ετών και προχώρησαν στην κατάσχεση 16 τόνων και 620 κιλών τσικουδιάς ενώ ο συλληφθέντας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Κατά τον έλεγχο των Ανακριτικών Υπαλλήλων της συγκεκριμένης υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ρακοκάζανο λειτουργούσε χωρίς άδεια και χωρίς να εκδίδει τα απαραίτητα παραστατικά απόσταξης.