27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ηράκλειο: Ελαιόλαδο με την υπογραφή του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ημερομηνία:

Περισσότερους από τέσσερις ή και πέντε τόνους ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, εκτιμάται ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ στην Κρήτη, που συμμετέχουν σε μια πρωτοποριακή δράση και για δεύτερη χρονιά, πραγματοποιούν την ελαιοκομιδή σε δύο εκτάσεις που ανήκουν στον δήμο Ηρακλείου, οι οποίες τους παραχωρήθηκαν για τη συλλογή ελαιόκαρπου.

Η δράση αυτή προέκυψε μετά την υπογραφή μνημονίου μεταξύ του δήμου και του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με στόχο από τη μια την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και από την άλλη, τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Πριν από ένα χρόνο υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να παραχωρηθούν δύο μεγάλοι ελαιώνες ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, μια στην περιοχή Καρτερός του Ηρακλείου και μία στην Ιεράπετρα. Συνολικά πρόκειται για ελαιώνες με 2.800 ελαιόδεντρα, στα οποία απασχολούνται αυτό το διάστημα οι ωφελούμενοι του ΚΕΘΕΑ.

Επιπλέον η σύμβαση περιλαμβάνει την παράμετρο ότι το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται ως εξής: μετά από την περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕΘΕΑ θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας που θα παραχθεί, το Κέντρο θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή στην υλοποίηση των στόχων του και θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου το 25% της παραγωγής του ακινήτου στον Καρτερό καθώς και στην Κοινότητα Κάτω Ασιτών το 25% του ακινήτου στην Ιεράπετρα (το ακίνητο κληροδοτήθηκε εκεί).

Σημειώνεται ότι η Ένωση Ηρακλείου έκανε την οικονομοτεχνική μελέτη για τη βιωσιμότητα της ελαιοκαλλιέργειας, εταιρεία λιπασμάτων παρείχε δωρεάν λιπάσματα για τις καλλιέργειες, ενώ άλλες εταιρείες παραχώρησαν τα δοχεία αποθήκευσης και εργαλεία.

Μέχρι στιγμής από τον ελαιώνα του Ηρακλείου, έχουν συγκεντρωθεί περίπου τρεις τόνοι ελαιόλαδο, ενώ η εκτίμηση είναι ότι με την ολοκλήρωση της συγκομιδής του συνόλου του ελαιόκαρπου, μπορεί η ποσότητα να ξεπεράσει τους τέσσερις ή και πέντε τόνους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...