24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ηράκλειο: Η καθημερινή Οδύσσεια της τυφλής Ανθούλας στους δρόμους της πόλης

Ημερομηνία:

Η Ανθούλα Δούπη, δεν έχει όραση, ζει στο Ηράκλειο και στο… σκοτάδι από τη στιγμή που θα βγουν από την είσοδο του σπιτιού της, καλείται καθημερινά να διαχειριστεί τα εμπόδια στους δρόμους, αναζητώντας την όδευση που δικαιούται – Το οδοιπορικό στο κέντρο του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του φίλου της Mπάμπη Συμεωνίδη, ο οποίος έγινε τυφλός, κλείνοντας τα μάτια του με μια μπαντάνα

Ως ένας καθημερινός Γολγοθάς θα μπορούσε να περιγραφεί η μετακίνηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης στον αστικό ιστό του Ηρακλείου.

Η Ανθούλα Δούπη, δεν έχει όραση, ζει στο Ηράκλειο και στο… σκοτάδι από τη στιγμή που θα βγουν από την είσοδο του σπιτιού της, καλείται καθημερινά να διαχειριστεί τα εμπόδια στους δρόμους, αναζητώντας την όδευση που δικαιούται. Με πολύ δυσκολία και αρκετή τύχη θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό της.

Το οδοιπορικό της κ. Δούπη στο κέντρο του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του φίλου της Mπάμπη Συμεωνίδη, ο οποίος έγινε τυφλός, κλείνοντας τα μάτια του με μια μπαντάνα. Η βόλτα τους ανέδειξε κακοτεχνίες που ελλοχεύουν κινδύνους. Αναζητούν πεζοδρόμια για να κινηθούν πιο εύκολα όπου έχουν τοποθετηθεί οδεύσεις, όμως και πάλι μετά από λίγο φτάνουν σε αδιέξοδο, γιατί στην καλύτερη περίπτωση η βόλτα τους διακόπτεται από φρεάτια στο ενδιάμεσο ή από σταθμευμένα οχήματα.

Οι ραβδώσεις της ειδικής όδευσης για τυφλούς, περιγράφονται από την κ. Δούπη ως αυλάκια για νερό, ενώ κάθε φορά χρειάζεται να ανακαλέσει στη μνήμη της εναλλακτικές διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσει. «Πηγαίνουμε με το σταυρό στο χέρι», αναφέρει.

Δείτε το βίντεο

neakriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ