Ηράκλειο: Λιλιπούτειοι ποιητές «πλημμύρισαν» με έργα τους το σχολείο και τις γειτονιές τους!

Κανένα σχόλιο

Της Κατερίνας Μυλωνά

Με εμπνευστή τον Ρήγα Φεραίο, οι μαθητές του 43ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου δημιούργησαν μια Ποιητική Εταιρεία! Η δράση τους συνδύασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που γιορτάζεται την 21η Μαρτίου, και την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τις δυνάμεις τους ένωσαν η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης του σχολείου, κ. Ελευθερία Καλούδη, και η δασκάλα του Τμήματος Ένταξης, κ. Μαρία Χαλκιαδάκη.

"Sponsored links"

Καλούδη βιβλιοδρόμιοΗ κ. Ελευθερία Καλούδη

Η κ. Καλούδη αναφέρει στο Cretalive πως η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ήταν κάθε χρόνο μία μεγάλη γιορτή για το σχολείο, όλοι μαζί, γονείς και μαθητές, διάβαζαν και δημιουργούσαν ποιήματα. «Μας είχε στοιχίσει που λόγω κορωνοϊού δεν θα κάναμε και φέτος κάτι αντίστοιχο», σχολιάζει.

Με όχημα το μάθημα της Ιστορίας και εφόρμηση τον Ρήγα Φεραίο, που έσπερνε με τα ποιήματά του τους σπόρους της επανάστασης, οι μαθητές δημιούργησαν μία Ποιητική Εταιρεία.

μαθητές 43ο δημοτικό 1

Έφτιαξαν δικά τους ποιήματα ή έργα άλλων δημιουργών και τα κόλλησαν στην αυλή του σχολείου. Κάποια παιδιά γέμισαν και ποιήματα της γειτονιά τους, τα έβαλαν σε γραμματοκιβώτια, τα άφησαν κάτω από πόρτες.

οδηγίες

Οι οδηγίες που έλαβαν οι μαθητές

Το σύνθημα της Ποιητικής Εταιρείας ήταν “Η Ποίηση τη μέρα μας θα φέξει” και το παρασύνθημα “Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή”. 

μαθητές 43ο δημοτικό 2

"Sponsored links"

Βιβλιοδρόμιο

Η κ. Καλούδη τονίζει πως η βιβλιοθήκη του σχολείου είναι το κέντρο μιας κουλτούρας, τα παιδιά είναι μαθημένα να συσπειρώνονται γύρω από το Βιβλιοδρόμιο.

Η Βιβλιοθήκη του σχολείου λειτουργεί από το 2010 με επικεφαλής τη Νεράιδα και το βιβλιοφάγο δρακάκι. Μαζί τους συνεργάζεται μια ομάδα από πιστά και αφοσιωμένα ξωτικά που, με τις ιδέες και τις δράσεις τους, ομορφαίνουν τη ζωή της φυλής των Βιβλιοφάγων που κατοικεί στο σχολείο.

μαθητές 43ο δημοτικό 3

Έχει λάβει το βραβείο από τον Ελληνικό Κύκλο Παιδικού Βιβλίου σε Σχολικό – μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας του 2019.

μαθητές 43ο δημοτικό 4

μαθητές 43ο δημοτικό 5

μαθητές 43ο δημοτικό 6

μαθητές 43ο δημοτικό 7

μαθητές 43ο δημοτικό 8

μαθητές 43ο δημοτικό 9

Cretalive

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live