22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ηράκλειο: Ρεκόρ αφίξεων τουριστών τον Ιούλιο στο “Ν. Καζαντζάκης” – Γεμάτα τα ξενοδοχεία

Ημερομηνία:

Ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών για τον μήνα Ιούλιο κατέγραψε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”, με αφίξεις εξωτερικού που ξεπέρασαν αυτές του 2019, ενώ θεαματικός προδιαγράφεται και ο Αύγουστος, με τους αρμόδιους να εκτιμούν ότι οι αφίξεις θα κυμανθούν στις 600.000. Την ίδια ώρα, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και οι κρατήσεις δείχνουν ότι μέχρι τον Οκτώβριο είναι πιθανό να έχει καλυφθεί η απώλεια των ρώσων και ουκρανών τουριστών και να “αγγίξουν” τα επίπεδα του 2019.

Στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης”, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, τον περασμένο Ιούλιο καταγράφηκαν 692.591 αφίξεις εξωτερικού και 64.129 εσωτερικού, αριθμοί αυξημένοι κατά 7% και περίπου 1,5% σε σχέση με το 2019, όταν τον αντίστοιχο μήνα είχαμε 646.822 αφίξεις εξωτερικού και 62.524 αφίξεις εσωτερικού. Η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι σαφώς πιο αυξημένη, σε ποσοστά 42% και 35%, αντιστοίχως, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, όταν σημειώθηκαν 514.848 αφίξεις εξωτερικού και 49.672 πτήσεις εσωτερικού.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλιάκας, το 2022, μέχρι τώρα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου είχαμε 1.810.793 αφίξεις, οι οποίες υπερβαίνουν τις αντίστοιχες του 2019, ενώ προηγούμενος μήνας έφερε αφίξεις – ρεκόρ στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κρήτης. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο ίδιος, τον τρέχοντα Αύγουστο, οι προγραμματισμένες θέσεις σε πτήσεις εξωτερικού είναι 876.000. Αν, πρόσθεσε, υποθέσουμε ότι οι πληρότητες στις πτήσεις φτάσουν στο 75% – 80%, τότε υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε άλλες 600.000 αφίξεις.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, τα ξενοδοχεία τον Αύγουστο είναι γεμάτα, με πληρότητες που αγγίζουν το 100%. Δύσκολα και από σύμπτωση, όπως είπε, θα μπορέσει κάποιος να βρει δωμάτιο σε μεγάλο ξενοδοχείο αυτή την περίοδο, εκτός αν στραφεί σε μικρότερα διαμερίσματα που είναι διαθέσιμα μέσω διαδικτύου. Οι πολύ υψηλές πληρότητες θα συνεχιστούν ως τις 20 Αυγούστου, οπότε, όπως εξήγησε, παραδοσιακά κλείνει ο “κύκλος” των οικογενειακών διακοπών για τους ευρωπαίους επισκέπτες. Ωστόσο το τουριστικό ρεύμα θα συνεχιστεί και πολύ καλές πληρότητες, πρόσθεσε, θα έχουν τα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο, ο οποίος φαίνεται ότι θα κυλήσει εντυπωσιακά καλά. “Εφόσον συνεχιστεί αυτό το ράλι αφίξεων, θα φτάσουμε τα επίπεδα του 2019, αφού θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις απώλειες από την ρωσική και την ουκρανική αγορά” κατέληξε ο κ. Πελεκανάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ