15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ηράκλειο: Τους πλήρωνε και μετά τους ζητούσε πίσω τα λεφτά! – Χειροπέδες σε ξενοδόχο

Ημερομηνία:

Ξεπερνά κάθε όριο το θράσος επιχειρηματιών, που ακόμα και σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, προσπαθούν να βγάλουν χρήματα, ακόμα και όταν αυτά είναι… των εργαζομένων τους!

Οι αστυνομικοί πέρασαν χθες χειροπέδες σε 46χρονο ξενοδόχο του Ηρακλείου, μετά από καταγγελία τριών υπαλλήλων του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργοδότης τους, κατέθετε κανονικά τους μισθούς τους στην Τράπεζα, και μετά τους εκβίαζε, να του επιστρέψουν ένα τμήμα του μισθού τους! Αποτέλεσμα ήταν οι μισθοί να πέφτουν στο επίπεδο μισθού ανειδίκευτου εργάτη!

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης είχε αναφερθεί πρι από λίγες ημέρες σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη σε αυτό το περιστατικό και στη συνέχεια έγιναν οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους στην αστυνομία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη χθες (03.11.2022) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ημεδαπός κατηγορούμενος για εκβίαση και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου περιήλθαν καταγγελίες τριών εργαζομένων σε επιχείρηση που διατηρεί ο ανωτέρω ημεδαπός ότι κατά το χρονικό διάστημα από Απρίλιο έως Οκτώβριο του 2022 τους εξανάγκαζε να του επιστρέφουν μέρος των καταβληθέντων αποδοχών τους οι οποίες προβλέπονταν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας οργανώθηκε χθες (03.11.2022) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας κατελήφθη ανωτέρω ημεδαπός κατά το χρόνο που λάμβανε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από 23χρονο ημεδαπό στον οποίο είχε καταβληθεί ως αποζημίωση απόλυσης.

Χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 23χρονο.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...