19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων για την επίθεση στη Συρία

Ημερομηνία:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων καταδικάζει τη στρατιωτική προετοιμασία κατά της Συρίας που απειλεί να αιματοκυλίσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις επικαλούνται ως πρόσχημα, όπως και πριν 10 χρόνια με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση τέτοιων όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.

Είναι προφανές πως και αυτός ο πόλεμος σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου που θα έχει ως θύματα τους λαούς.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν διαχρονικά μεγάλες ευθύνες γιατί διέθεσαν και διαθέτουν τη βάση της Σούδας, άλλες στρατιωτικές υποδομές, ακόμη και τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. H δικομματική κυβέρνηση σήμερα έχει ενεργό εμπλοκή στην επέμβαση .

Διατρανώνουμε την αντίθεση μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτούμε:

• Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη  σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.

• Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

• Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Θεωρούμε απαράδεκτη και καταγγέλουμε τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δ. Χανίων (ενιαίο ψηφοδέλτιο με δυνάμεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ), όπου με σχόλια του τύπου «Δεν είναι του παρόντος», «Μα δεν έχει γίνει ακόμα η επέμβαση», «η δουλειά μας δεν είναι να βγάζουμε τέτοιες ανακοινώσεις αλλά να ασχολούμαστε μόνο με τα σχολεία» αρνήθηκε να υιοθετήσει το παραπάνω ψήφισμα-καταγγελία απέναντι στην επικείμενη επίθεση στο συριακό λαό. Φυσικά δεν μας εκπλήσσει η παραπάνω στάση. Είναι οι ίδιοι που στο πρόσφατο παρελθόν αρνήθηκαν να καταγγείλουν τις χορηγίες του ΝΑΤΟ στα σχολεία των παιδιών μας. Πρόκειται για στάση που είναι αντίθετη στη διάθεση κατακραυγής του πολέμου, η οποία ήδη έχει εκφραστεί μέσω ψηφισμάτων από δεκάδες φορείς και σωματεία εργαζομένων του νομού μας – άρα και γονέων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...