17.8 C
Chania
Sunday, April 14, 2024

Η… «Ακαδημία Μαστόρων» έστειλε το μήνυμα στο Ηρακλειώτικο καρναβάλι: «Στην Ακαδημία θέλουμε σχολεία, όχι άλλη παράταση – φέρτε συνεργεία»

Ημερομηνία:

Η… «Ακαδημία Μαστόρων» έστειλε το μήνυμα

Από «μάστορες» πλημμύρησαν οι δρόμοι στην Καστρινή Αποκριά. Τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 53ου και του 54ου Δημοτικών Σχολείων έστειλαν ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον Δήμο Ηρακλείου και κάθε άλλο αρμόδιο. Η κατά τουλάχιστον ενάμισι χρόνο καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου (με βάση τις παρατάσεις που έχουν ήδη δοθεί) αλλά και το αίτημα για δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (που μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλιστεί αν και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης), μετατράπηκαν σε ένα event με πολύ κέφι αλλά και με σαφή αιτήματα.

Περισσότεροι από 250 καρναβαλιστές, φορώντας τα γνωστά κίτρινα και πορτοκαλί γιλέκα αλλά και τα εργοταξιακά τους κράνη, δήλωσαν με σαφήνεια:

«Στην Ακαδημία θέλουμε σχολεία,
όχι άλλη παράταση – φέρτε συνεργεία».

Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της καρναβαλικής πορείας, που φυσικά ακούστηκε πιο δυνατά όταν το πλήρωμα της ομάδας πέρασε μπροστά από τη Λότζια, στην οδό 25ης Αυγούστου.

Τα παιδιά σατίρισαν με αυτό τον τρόπο τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει στο έργο και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στο σχολείο με την τοποθέτηση κοντέινερ και τον περιορισμό του χώρου της αυλής τους, κάτι που είναι μεν αναμενόμενο για την ολοκλήρωση της στατικής ενίσχυσης στα τρία κτίρια του συγκροτήματος αλλά φαίνεται πως θα συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2025. (Η αρχική σύμβαση προέβλεπε το έργο να έχει παραδοθεί τον Σεπτέμβρη του 2023).

Από κοινού μαθητές, γονείς και δάσκαλοι δηλώνουμε:

Κρατάμε τις πρόσφατες υποσχέσεις για «προτεραιοποίηση του έργου». Δεν θα αφήσουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά για χρόνια σε ένα εργοτάξιο, δεν θα γίνουμε νέο Καπετανάνειο, ούτε και… «Ακαδημία Μαστόρων». Θέλουμε ένα σχολείο σύγχρονο, με επαρκείς υποδομές, με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για τις εκδηλώσεις μας, με προδιαγραφές που να καλύπτουν εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές. Την ίδια στιγμή διεκδικούμε μόνιμη και βιώσιμη λύση για τα δύο ειδικά σχολεία (1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και 1ο Ειδικό Δημοτικό) που μέχρι την έναρξη των εργασιών συστεγάζονταν στο κτίριο της πρώην Ακαδημίας και πλέον βρίσκονται στα κοντέινερ στο λιμάνι.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ