Η δράση του κυκλώματος απατεώνων στην Κρήτη: Αγγελίες, λογαριασμοί και φιλανθρωπικά σωματεία

Κανένα σχόλιο

Μια μεγάλη λίστα θυμάτων είχαν καταφέρει να «συμπληρώσουν» τα μέλη του κυκλώματος απατεώνων που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη, συλλαμβάνοντας έναν 31χρονο και προχωρώντας στην ταυτοποίηση δύο ακόμα ατόμων: ενός 23χρονου και ενός 28χρονου.

Η δράση και το όφελος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία, τα μέλη της ομάδας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες και υπεύθυνους επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, παρουσιάζονταν ψευδώς είτε ως πελάτες επιχειρήσεων, είτε ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές – πωλητές αντικειμένων μέσω αγγελιών σε διαδικτυακούς ιστότοπους και προφασιζόμενοι τραπεζική συναλλαγή (κατάθεση) τους αποσπούσαν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών και προσωπικών κωδικών.

"Sponsored links"

Με αυτό των τρόπο αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των πολιτών και αφού πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς μελών της ομάδας, πραγματοποιούσαν αναλήψεις με τις τραπεζικές κάρτες που είχαν ήδη στην κατοχή τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η εγκληματική ομάδα κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματά της συνολικά το χρηματικό ποσό των 163.860 ευρώ μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι στόχοι

Οι στόχοι που εντόπιζε η σπείρα των απατεώνων δεν περιοριζόταν στην Κρήτη, αλλά «χτυπούσαν» σε όλη τη χώρα.

Λίγες ημέρες προτού συλληφθούν, είχαν καταφέρει να αρπάξουν από εταιρικό λογαριασμό 15.000 ευρώ. Ειδικότερα, τηλεφώνησαν σε μια εταιρία τροφίμων στη Θεσσαλονίκη και υποστήριξαν ότι ήταν πελάτες που όφειλαν χρήματα.

Όταν πήραν τους αριθμούς λογαριασμού, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους και μέσω μίας πλατφόρμας κατάφεραν και πήραν τους τραπεζικούς κωδικούς της επιχείρησης, μεταφέροντας σε δικό τους λογαριασμό το ποσό των 15.000 ευρώ.

Το μεγάλο «κόλπο» των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έγινε ωστόσο στο Ηράκλειο, όπου ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών, είδε να κάνουν φτερά από το λογαριασμό του πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο δράσης, ο «πελάτης» ήθελε να καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 750 ευρώ, όμως τελικά κατάφερε να του αποσπάσει 106.000 ευρώ από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι αγγελίες

"Sponsored links"

Παράλληλα, οι δράστες της απάτης, είχαν ένα ακόμα τρόπο δράσης, καθώς η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε και περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω αγγελιών.

Η εγκληματική ομάδα είχε βάλει διάφορες αγγελίες για πώληση αυτοκινήτων, αντικειμένων ή άλλων προϊόντων στο διαδίκτυο. Τα ανυποψίαστα θύματα κατέβαλαν χρήματα για την αγορά των προϊόντων χωρίς, ωστόσο, ποτέ να τα λάβουν.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό στο… στόχαστρο των απατεώνων μπήκαν και φιλανθρωπικά σωματεία από τη βόρεια Ελλάδα, με τους δράστες να καταφέρνουν να «στραγγίξουν» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live